avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere suspendat - mai pot susține proba ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere suspendat - mai pot susține proba practica pentru alta categorie?

Buna ziua! Astăzi am fost prins de poliția rutieră a municipiului Pitești conducând un autoturism care depășea cu 255 kg limita maxima autorizată subcategoriei mele de permis (dețin subcategoria B1 și conduceam un Smart). Mi a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul de alta categorie, care, conform legislației se sancționează cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda și mi-a fost reținut permisul de conducere pana la decizia finala. Astfel, va înaintez doua întrebări:
1. Pe data de 15/06 sunt programat la proba practica a examenului pentru categoria B. Voi mai putea susține examenul in aceasta situație? Am mai citit pe internet ca pana se da decizia finala de către procuror/judecător as putea susține.
2. Amenda este amenda penală? Dacă da, îmi va rămâne in cazier toată viața?
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
AndreiTi, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar penal conducere fără permis Stfstephen Stfstephen Buna ziua! Am fost prins in trafic conducând o mașina fără a deține permis de conducere. Menționez ca eram in localitate, cu 90km/h. Nu consumasem ... (vezi toată discuția)
Salutare, eu am lucrat ca sofer pe dupa 3,5t ( se poate conduce ... MariusDaniel18 MariusDaniel18 Salutare, eu am lucrat ca sofer pe dupa 3,5t ( se poate conduce si cu categoria b) Iar acum cateva zile am dat in radar si mi a fost suspendat permisul ca ... (vezi toată discuția)
Ce sancțiune riscă o persoană care a fost prinsă conducând un autovehicul fără a poseda permis de conducere ... ContSters396991 ContSters396991 Ce sancțiune riscă o persoană care a fost prinsă conducând un autovehicul fără a poseda permis de conducere, având în vedere că nu a încălcat ... (vezi toată discuția)