avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost victima într-un accident de circulație, și ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost victima într-un accident de circulație, și am părăsit locul accidentului pentru că am decis să încheiem amiabilă. Ulterior am sunat ambulanța, dar la spital a venit și poliția și am rămas fără permis. S-a procedat corect?

Buna ziua, as dori daca s-ar putea sa mi se clarifice o intamplare. Am avut un accident, o persoana a intrat in spatele masinii mele, eu sunt nevinovat in acest accident dar eu am dus masina mea in service de unde am sunat la 112 si am chemat salvarea pentru ca aveam niste dureri de spate. La momentul accidentului am decis sa incheiam o intelegere amiabila si stiind ca avem timp 24 de ore iar persoana care a intrat in spatele masinii mele era foarte grabit am decis sa ne intalnim peste o ora ca sa completam actele. Dar la service am avut aceste dureri de spate si cum am spus am sunat la 112 si am chemat ambulanta si nu am specificat si politia fiindca stiam ca cei de la 112 vor suna si politia ceea ce s-a si intamplat. Doar ca odata ajuns la spital a venit si un agent de politie care mi-a luat mie permisul de conducere si mi-a dat o davada fara drept de circulatie fiindca am parasit si eu locul accidentului. Desigur la spital nu au gasit nimic dar am avut diagnostic de traumatism minor in urma unui accident rutier si a ramas accident cu vitima si mi-au ridicat permisul. Eu unul nu am auzit pana acum asa ceva, ca victimei sa i se ridice permisul fiindca a parasit locul accidentului, iar legea e destul de vaga cand vine vorba de victima. Desigur voi obtine permisul inapoi fiindca am acte medico-legale din a doua zi dupa eveniment care atesta ca nu am suferit niciun traumatism dar toata procedura de la politie si parchet va dura. Ceea ce doresc eu sa stiu ar fi - pe ce baza legala mi-au luat mie permisul si sunt acuzat de parasirea locului accidentului daca eu sunt victima si am si sunat la 112, chiar daca asa e nu am specificat politia ci doar salvarea, dar am mentionat ca era vorba de un accident si am si explicat cum s-a intamplat totul. As putea sa ma adresez unui avocat in acest caz? Sau s-a procedat corect? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca va puteti adresa unui avocat cand este vorba de drepturile dvs. Dincolo de acea parasire a locului accidentului retinuta care imi pare discutabila, loviturile din spate cauzeaza anumite traume binecunoscute care nu ar mai putea fi calificate ca traumatism minor in urma unor investigatii amanuntite.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2018
CaraD, utilizator
E o situatie ciudata, eu ca victima trebuie sa demonstrez ca sunt perfect sanatos ca sa schimb incadrarea din accident cu victime la o simpla tamponare, ca sa imi obtin permisul inapoi si sa evit o eventuala condamnare pentru parasirea locului accidentului... Multumesc pentru raspuns, am sa ma adresez unui avocat.
Buna, da, poti apela la serviciile unui avocat.
Dar nu ai procedat corect. Constatul amiabil se depune la asigurator in termen de 24 de ore, dar se completeaza pe loc. CA este, sa o numesc asa, o declaratie a evenimentului. Modul in care agetul/agentii a fost putin exagerat dar are un oarecare temei legal.
Succes!
Din cate am inteles eu din descrierea ta, tu ai fost victima dar in acelasi timp ai fost participant la trafic in calitate de sofer . Parerea mea este ca s-a procedat corect din partea politiei. Imi pare rau sa iti spun dar cred ca a fost un moment de incostienta din partea ta sa pleci de la locul accidentului fara sa inchei niste documente pe motiv ca x este grabit si ca ne vedem intr-o ora. Poate peste o ora nu mai dai de el niciodata , ce faceai in cazul asta?Daca aveai o hemoragie si te puneau acuma intre 4 scanduri...asta doar ca x se grabeste? In cazul unui accident persoanele reactioneaza diferit si traumele se manifesta dupa ceva timp cad trece efectul adrenalinei si omul se linisteste. Parerea mea referitor la cazul tau este sa faci demersurile legale sa iti recuperezi carnetul , Politia a procedat corect.Daca aveai completat si semnat de ambii soferi amiabilul era discutabila situatia ta . Bafta
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatia de a nu parasi locul accidentului incumba tuturor conducatorilor de vehicul implicati efectiv in accident. In aceasta categorie intra, pe langa conducatorul vehiculului care a provocat nemijlocit accidentul si conducatorul masinii accidentate, precum si soferii oricaror altor vehicule aflate in perimetrul locului unde a avut loc, daca au contribuit intr-o forma sau alta, mai mult sau mai putin, creand o conditie oricat de indepartata la producerea accidentului.

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului, sau nu andreipariu andreipariu Saptamana trecuta am accidentat pe un drum pe care aveam prioritate un biciclist(era pe bicicleta si nu pe langa ea). Dupa accident m-am oferit sa duc ... (vezi toată discuția)
Accident Sorin sam Sorin sam Am acrosat un biciclist pe trecerea de pietoni,urmari fiind doar zgarieturi si fara pagube materiale: adica bicicleta Nu a fost lovita si nici masina... Am ... (vezi toată discuția)
Am fost implicat într-un accident de circulație dar am plecat înainte de sosirea poliției. m-am împăcat cu victima, ce mi se poate întâmpla? ContSters469787 ContSters469787 Buna ziua am fost implicat intr-un accident de circulatie pe carosabil era zapada afara ningea vizibilitate redusa un autoturism era stationat pe carosabil ... (vezi toată discuția)