avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Facturi restante
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Facturi restante

Buna ziua,

Sunt un platitor la zi ( persoana fizica ) pentru TOATE datoriile si obligatiile financiare pe care ( stiu ca ) le am. Zilele trecute insa am avut o surpriza majora cand am primit o somatie de plata ( pentru o suma de 182 lei - nu suma conteaza ), de la un furnizor de servicii internet, care ar fi preluat o firma de internet cu care am avut incheiat un contract. Sunt somat sa platesc 5 facturi restante din 01/09/2005 - 01/01/2006 ???, pentru un serviciu la care am renuntat dintr-un motiv intemeiat. La data de azi nu mai am contractul respectiv ( datat cu 26.05.2005 ?? ). Termenii somatiei sunt foarte " duri ".
Sunt intr-adevar obligat sa achit acele restante ?

Cu respect,
Mihai Zamfir
Cel mai recent răspuns: mihaiu , utilizator 13:17, 1 Noiembrie 2009
Dupa cate stiu termenul legal de recuperare a creantelor banesti este de trei ani de momentul exigibilitatii creantei ( data de la care ea era scadenta), cu alte cuvinte, facturile sunt prescrise.
si totusi AM PRIMIT DOUA hartii oficiale cu antet de la ei, prima este somatia si a doua un asa zis justificativ al somatiei ( am cerut explicatii )...
Este complet anormal. Daca s-ar putea cumva vedea copiile ...

Cu respect,
Mihai Zamfir
Conform art. 20, alin. 1, din Decretul nr. 167 / 1958: Debitorul care a executat obligaţia, după ce dreptul la acţiune al creditorului s-a prescris, nu are dreptul să ceară înapoierea prestaţiei chiar dacă la data executării nu ştia că termenul prescripţiei era împlinit (3 ani ).
Ca efect, obligaţia civilă corelativă nu mai poate fi adusă la îndeplinire pe calea executării silite, dar este permisă executarea sa voluntară, adică de bunăvoie. Daca doriti... ei pe acest lucru mizeaza.
Deci la revedere :)
Citatie cred ca nu veti primi;) sau alte acte de intimidare...

O zi frumoasa :)

Alte discuții în legătură

Factura din 2006 neachitata la orange preluata de eos Mihai74 Mihai74 In anul 2006 am intrerupt un abonament la orange iar de atunci nu am mai fost contactat de cineva de la orange. In urma cu vreo 3 saptamani ma contactat cei de ... (vezi toată discuția)
Am si eu o problema cu o firma de recuperari creante laura_fitze laura_fitze am om problema acum vreo 4 ani am avut un abonament la conex am intarziat cu plata lui circa luni dupa care lam platit si ei mi lau inchis pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor robert22 robert22 am o firma de internet pe care am suspendato luna trecuta. pana in februarie firma mea inka kumpara internet de la o alta firma. avand imposibilitate de plata ... (vezi toată discuția)