avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament.

Buna ziua. In situatia in care inca nu s-a deschis sucesiunea in cazul a 2 mostenitori, cum pot inchiria un apartament din cele 2 existente in masa succesorala, fara sa am acordul celuilalt mostenitor (invoca faptul ca nu doreste sa se incarce cu suma care va fi declarata la fisc)? Totodata cum voi proceda sa inregistrez la ANAF contractul de inchiriere neavand titlul de proprietate? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: boby99y , utilizator 17:07, 11 Mai 2018
Nu puteti sa incheiati contractul de inchiriere fara dezbaterea succesiunii si eliberarea unui certificat de mostenitor.
Se va schimba situatia daca voi intra in posesia certificatului de calitate de mostenitor?
Da. Se va schimba situatia.
Multumesc. Sa inteleg ca avand doar certificatul de calitate de mostenitor, fara a avea succesiunea solutionata, as fi indreptatit sa inchiriez acel apartament? Nelamurirea mea este cum voi procede cu contractul de inchiriere, daca va fi semnat doar de un viitor proprietar din cei 2 prezumtivi si daca va accepta ANAF-ul aceasta conjunctura?
certificatul de mostenitor se elibereaza in urma dezbaterii (solutionarii) succesiunii (mostenirii)

Alte discuții în legătură

Buna ziua! acum un an mama a decedat si am ramas trei mostenitori. ... gabikriss gabikriss Buna ziua! Acum un an mama a decedat si am ramas trei mostenitori. Nu facem succesiunea apartamentului in viitorul apropiat. Pot eu ca fiica mostenitoare sa ... (vezi toată discuția)
Cine poate semna contractul de inchiriere daca proprietarul a decedat? valentin42 valentin42 Firma la care lucrez are sediul inchiriat de la o persoana care a decedat de curand. Contractul de inchiriere are termen pana la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori sa închiriez apartamentul părinților mei ... Naicu Naicu Bună ziua. As dori sa închiriez apartamentul părinților mei decedați.Dar nu qm făcut succesiunea, fiind singurul copil. Astfel , cum pot face declarația ... (vezi toată discuția)