avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la somaj

in 17 nov.am un an lucrat la o firma, salar brut 750 lei, in mana 470 lei.as dorii sa stiu daca plec in somaj ce suma as lua ca ajutor de somal.si ce perioada. multe multumiri
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 13:11, 30 Octombrie 2009
407lei,daca ai sub 5 ani vechime, si somajul il iei pe o peioada de 12 luni 9+3
multumesc mult...............
Nu inteleg de ce ati luat numai 470 lei net la un brut de 750 lei
art 39 Lg 76/2002 (1)Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a)6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b)9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c)12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
(2)Cuantumul indemnizaţiei de şomaj prevăzute la alin. (1) este o sumă acordata lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a)75% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b)suma prevăzută la lit. a) la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare.
am luat doar 470 lei deoarece mi se retine in fiecare luna o garantie de 70 lei ec.a 3 salarii.
Inteleg,
Cotele nu vi le-am trecut deoarece daca aveti mai putin de trei ani stagiu de cotizare nu beneficiati de ele.

Alte discuții în legătură

Somaj - disponibilizare colectiva crisn crisn Buna ziua, De la 1 iulie ma va da in somaj,prin disponibilizare colectiva,la care in contractul colectiv se mentioneaza de salarii compensatorii. Intrebare ... (vezi toată discuția)
Somaj Mariana Petriuc Mariana Petriuc de ce indemnizatie de somaj beneficiaza un salariat cu studii superioare cu o vechime de 34 ani in munca? (75 + 10)% din salarul minim brut pe tara (750 lei) ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj hornea marioara hornea marioara lucrez la o sc cu contract de munca pe perioada nedeterminata de 6 ore din 2007 si modificata 4 ore din iulie 2009.IERI SEFA A ADUS O ANGAJATA NOUA \'DE ... (vezi toată discuția)