avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nerespectarea autorizatiei de constructie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nerespectarea autorizatiei de constructie

Buna ziua.
Blocul in care locuiesc este un P+M cu 8 apartamente in Popesti-Leordeni.
Din pacate am luat o mare teapa cand am cumparat apartamentul. Dezvoltatorul, persoana fizica, nu ne-a dat cartea constructie si nici certificatul energetic (blocul a fost finalizat la sfarsitul anului 2011). Intrucat in bloc 80% sunt pensionari am reusit sa facem asociatie de propietari abia anul acesta. Eu stau la mansarda si la fiecare ploaie se umezeste tavanul. Exista o autorizatie de constructie in care scrie ca plafonul peste parter si etaj este din beton armat, lucru care nu este adevarat (peste etaj exista un podina din lemn). De asemenea exista un proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor semnat de primarie in care se mentioneaza ca au fost respectate prevederile autorizatie de constructie si la mentiuni plafon din beton. Va rog sa ma consiliati cum trebuie sa procedez pentru a intra in posesia cartii constructie, pentru a remedia problema cu acoperisul pe cheltuiala dezvoltatorului.
Care sunt pasii legali? Stiu ca pentru lucrarile ascunse conform Legea 10 garantia este de 10 ani.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2018
Raluca Ene, utilizator

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)
Caut avocat ! Albert91 Albert91 Buna ziua ! Langa imobilul in care locuiesc (bloc de 3 etaje + mansarda) a inceput constructia unui alt imobil (un alt bloc de 3 etaje + mansarda) - Distanta ... (vezi toată discuția)
Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)