avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa depreciata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa depreciata

Am avut un magazin de incaltaminte din piele. Magazinul este inchis de din 2002. Marfa ramasa, pantofi, nevandabili, modele vechi, iesite din moda, a stat depozitata intr-un subsol si a mucegait, nu se mai poate folosi. Firma a fost platitoare de TVA, dar la un moment dat prin 2012 i-a fost anulat din oficiu dreptul de TVA. La momentul acela In contabilitate, a fost scos din marfa adaosul comercial (articol contabil 378:371) si TVA ul neexigibil (articol contabil: 4428:371), ramanand in stoc marfa inregistrata fara adaos comercial si fara tva neexigibil, banuiesc ca inregistrarile nu au fost corecte. Intrebare este ce intregistrari trebuiau facute cand s a anulat dreptul de tva sa incerc sa remediez si cum sa scot definitiv marfa din stoc, ea fiind degradata, si moral si fizic, nu o mai pot vinde, eu am tinut o pentru ca nu stiu cum sa procedez, dar acum nu mai am unde sa o tin si vreau sa o arunc...sau sa o dau la vreun azil de batrani, ceva...E vorba de un stoc de vreo 6000 lei.

Alte discuții în legătură

Vanzare marfa Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Firma la care lucrez are caen principal executie instalatii electrice, voi sa vanda ceva corpuri de iuminat ? Se poate face aceasta tranzactie ... (vezi toată discuția)
Nota contabila achizitie marfa miutaradu miutaradu am aprovizionat la magazin marfa de la un furnizor fiind neplatitor de tva(gestionarul nu a observat) am facut nota contabila 371=401 371=378 dupa ... (vezi toată discuția)
Marfa lipsa din stoc loredanaalina loredanaalina Buna ziua, daca o societate comerciala (abc alimentar) la inventariere, are lipsa in stoc de 45603.96 lei, din care adaos 3511.94 lei si tva neexigibil ... (vezi toată discuția)