De ce nu ne invata scoala astfel de tehnici, nu stiu sa raspund, insa consider ca medicul psihiatru nu e cel mai cautat specialist, chiar daca vedem persoane grav afectate, oriunde, in jurul nostru: incepand de pe strazi, cand ne intalnim deseori cu persoane, cu fes in cap, vorbind singure, pana la cel mai inalt nivel,, cum ar fi tribuna parlamentului.......
psihiatrul nu este acel doctori care se ocupa numai de nebuni credeti-ma ci de orice problema care incepe cu ameteli, atacuri de panica, stari de voma samd
Prea multe pretentii de la sistemul de invatamant romanesc. Dar, se studiaza Biblia (doctrina ortodoxa) – e nevoie de mai mult?! Unii insista ca nu. Dar, vorba aceea: Crezi in Dumnezeu dar incuie-ti masina. In plus, acasa invatam – in primul rand – sa fim puternici.
Sa nu ne ratacim in munti? Cei care stiu ca nu se descurca pe munte ar trebui sa intrebe pe unii care stiu, sa se informeze si sa respecte traseele si alte indicatii – salvamontistii (si voluntarii) nu-si petrec primavara marcand trasee etc doar de amorul artei. Muntele - se spune - nu "suporta" pe oricine...
Psihiatrul nu e cel mai cautat doctor – desi, probabil ca ar trebui sa fie. Pisalogul este… Nevrozele, depresiile daca sunt tratate mai intai de psihiatru… vai de capul omului… Xanax scrie pe ei – desi da dependenta si e interzis in unele state – sau haloperidol – care-l transforma in leguma. Dar cei afectati au incredere oarba in medici si inghit tot ce li se da… Acum, la moda (in RO) e xanax, ca prozac-ul s-a demodat…
Sa inveti in scoala sa faci fatza agresiunilor de tot felul… Ce simplu ar fi! In cazul unor eventuale agresiuni fizice cel mai bine e sa iti ei picioarele la spinare si sa dispari in zare – alte metode tin de personalitatea si fortza fizica a fiecaruia…
Pentru a supravietui trebuie in primul rand instinct apoi cultura generala si un car de noroc, in unele situatii.
P.S. Daca cineva merge la psihiatru pt ca are ameteli, stari de voma, atacuri de panica… e nasol. Ametelile si starile de voma sunt simptome pt o multime de afectiuni: ale urechii interne, ale inimii, ficatului, neurologice si prea multe altele… Iar atacul de panica e un simptom al anxietatii, printre altele.
eu am avut nevroza cu atacuri de panica de la stres si am luat seroxat, nu aveam incotro nu ma puteam salva singura stiti cate femei din Romania au facut asa ceva este foarte trist...........:(
atacurile de panica sunt inceputul depresiei...daca nici eu nu le mai stiu nu le stie nimeni...
in fine deci dvs considerati ca nu este util ce am propus eu sa inteleg? mie mi s-a parut o idee buna macar asa cateva indrumari un curs pe saptamana.
Ideea e buna. Dar… prea greu de implementat in acest sistem de invatamant. Chiar si vreo 20 de minute, in orele de dirgentie – dar aceasta inseamna sa mai angajeze cei de la inspectoratul scolar o persoana care sa stie despre ce vorbeste (pt ca nu-mi pot imagina prea multi profesori care sa faca aceasta). De aceea fiecare se descurca asa cum poate…
Din cate am auzit pe ici pe colo ar exista si in RO “trupe de cercetasi” – nu ramane decat ca elevii sa se inscrie…