avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Date cu caracter personal - infractiunea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Date cu caracter personal - infractiunea functionarului public

O autoritate publica locala, a publicat acum cateva luni datele cu caracter personal a mai multor persoane fizice. I-am sesizat, le-am solicitat inlaturarea acelor date, insa nu au luat nici o masura.

In afara de dinozaurii de la ANSPDCP, care nici nu stiu prea bine ce-s alea date cu caracter personal, as vrea sa fac o plangere penala, pentru ca publicarea unor astfel de informatii de catre un functionar public este infractiune.

Are cineva un model/baza legala pentru o astfel de sesizare?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere pe fațada blocului mark094 mark094 Bună ziua, Am citit mai multe întrebări legate de montarea unei camere de supraveghere la bloc (montată pe fațadă cu scopul de a supraveghea mașina ... (vezi toată discuția)
Gdpr incalcat abuziv de primarie! anamaria190193 anamaria190193 Buna ziua, Primaria X punea la dispozitie online fisiere PDF CU DATE PERSONALE,insemnand nume si adrese ale cetatenilor, la o distanta de un click. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Verificare a.n.s.p.d.c.p nutzzu nutzzu Buna seara. As dori sa stiu unde trebuie sa ma adresez cu cerere pt a vedea cine si de ce a solicitat date cu caracter personal referitoare la persoana ... (vezi toată discuția)