avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este posibil sa fi fost schimbate problele la IML?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este posibil sa fi fost schimbate problele la IML?

Buna ziua/seara, o sa va povestesc pe scurt intamplarea mea...

Conduceam un autoturism, am facut un accident, am fost testat cu aparatul etilotest, in aerul expirat, avand o valoare de 0,30 la mie, au fost prelevate si probe biologice.
Toate bune si frumoase, am asteptat 6 luni de zile si nici un semn de la politie, pana acu cateva zile, am fost chemat sa mai dau o declaratie.... si sa aflu ca la probele biologice am 1,08 la mie


De mentionat este faptul ca, au fost implicate 2 masini in accident, respectiv 2 soferi, dintre care unul am fost eu 0,30 etilotest, celalalt 0,75 etilotest.

Este posibil sa fi schimbat celalate sofer problele, daca da, ce pot face in cazul acesta?

Va multumesc pentru timpul pierdut in citirea si acordarea unui raspuns!
o seara/zi buna!
Cel mai recent răspuns: T.Vle , utilizator 12:58, 7 Martie 2010
Este cam mare diferenta intre 0,3 si 1,08 alcoolemie , dupa cum difera si incadrarea juridica a faptei , in primul caz fiind contraventie , iar in cel de-al doilea infractiune!
Sfatul meu este sa cereti o recalculare! In mod sigur o sa iasa mai putin decat la prima analiza a sangelui!
B-)
Nu ma pronunt referitor la "incurcarea" probelor fiindca asta tine de profesionalismul agentilor de circulatie!
Mihai are dreptate, solicitati o recalculare. In general, valoarea probelor biologice este dubla celor cu aparatul etilotest. In cazul dvs. , de la 0,30 in aerul expirat, la 1,08 in sange...nu prea bate casa cu masa! Poate ca era bine sa mai intrebati si dvs. de dosar, timp de 6 luni de zile!
in tot acest timp am tot intrebat de dosar, dar s-a pus problema , ca nu ar fi venit probele de la iml, si surpriza ar fii aparut acum aprox 1 saptamana... nu mai inteleg nimik

cum pot dovedii ca sangele folosti la calcularea alcoolemiei a fost/nu a fost al meu ?
Este interesant de stiu la ce perioada de timp au fost recoltate probele biologice dupa ce ati fost testat cu etilotestul? Si mai ales ce perioada de timp a trecut de la consumul alcoolului si pana la testarea cu etilotestul si respectiv recoltarea probelor biologice.
Si apoi, care au fost cele 2 rezultate de la probele de sange? Sau nu vi s-au recoltat 2 probe?
alcoolul a fost consumat in jurul orelor 23:00 - 00:00,
accidentul s-a produs in jurul orelor 02:00
probele de sange au fost prelevate in jurul orelor : prima 03:00 a doua 04:00

Alte discuții în legătură

Accident cu victima buna seara. am fost implicat intr un accident ... mimisikuuu mimisikuuu Accident cu victima Buna seara. Am fost implicat intr un accident rutier in urma careia o persoana care traversa strada neregulamentar a fost acrosata si ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie stefan_000 stefan_000 Va salut, voi fi scurt si la obiect... In urma recalcularii alcoolemiei, s-a ajuns la rezultatul de 1,50 la mie (sange). asta probabil si din cauza ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan Daniel Pasc Daniel Pasc Buna ziua. Am fost oprit de politie in 25 ianuarie 2020 si testat cu alcool testul cu rezultatul 0,41 mg/l aer expirat. Dupa recoltarea probelor de sange s-a ... (vezi toată discuția)