avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pedeapsa delapidare prejudiciu recuperat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pedeapsa delapidare prejudiciu recuperat

Buna ziua,

Am facut o greseala si mi-am insusit niste bani cand eram mai tanar si lucram la o banca. Suma este undeva la 30-35 mii euro. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate si virat bancii si lucurile au continuat cu desfacerea contractului de munca. Din partea bancii s-a spus ca aici se vor opri toate procedurile deoarce prejudiciul a fost recuperat. Acum dupa 3 ani am primit o citatie de la politia economica ca suspect pentru delapidare si nu stiu la ce sa ma astept, sunt pasibil de pedeapsa?
Cel mai recent răspuns: user100 , utilizator 21:55, 12 Iunie 2018
Ar fi bine sa mergeti insotit de avocat.
Sa aveti la dvs. toate dovezile ca ati achitat prejudiciul integral.
va multumesc pentru raspuns, am sa merg cu siguranta cu un avocat. dar va intreb pe dumneavoastra la ce risc sunt supus?
se pune problema inchisorii?
Recuperarea prejudiciului nu presupune inlaturarea raspunderii penale.
O sa se tina cont la individualizarea pedepsei acest aspect.
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Poate fi dispusa suspendarea sub supraveghere, conform art. 91 din CODUL PENAL.

Art. 91. Conditiile suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere

(1) Instanta poate dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere daca sunt intrunite urmatoarele conditii:
a) pedeapsa aplicata, inclusiv in caz de concurs de infractiuni, este inchisoarea de cel mult 3 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de un an, cu exceptia cazurilor prevazute in art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a implinit termenul de reabilitare;
c) infractorul si-a manifestat acordul de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii;
d) in raport de persoana infractorului, de conduita avuta anterior savarsirii infractiunii, de eforturile depuse de acesta pentru inlaturarea sau diminuarea consecintelor infractiunii, precum si de posibilitatile sale de indreptare, instanta apreciaza ca aplicarea pedepsei este suficienta si, chiar fara executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infractiuni, insa este necesara supravegherea conduitei sale pentru o perioada determinata.

(2) Cand pedeapsa inchisorii este insotita de pedeapsa amenzii aplicate in conditiile art. 62, amenda se executa chiar daca executarea pedepsei inchisorii a fost suspendata sub supraveghere.

(3) Nu se poate dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, daca:
a) pedeapsa aplicata este numai amenda;
b) aplicarea pedepsei a fost initial amanata, dar ulterior amanarea a fost revocata;
c) infractorul s-a sustras de la urmarire penala ori judecata sau a incercat zadarnicirea aflarii adevarului ori a identificarii si tragerii la raspundere penala a autorului sau a participantilor.

(4) Este obligatorie prezentarea motivelor pe care s-a intemeiat condamnarea, precum si a celor ce au determinat suspendarea executarii pedepsei si atentionarea condamnatului asupra conduitei sale viitoare si a consecintelor la care se expune daca va mai comite infractiuni sau nu va respecta masurile de supraveghere ori nu va executa obligatiile ce ii revin pe durata termenului de supraveghere.

Alte discuții în legătură

Solutii delapidare dorinagina dorinagina Buna ziua, ce risc in cazul unei acuzatii de delapidare? am avut probleme in familie si am luat in mod repetat sume de bani de la serviciu,eu avand functia ... (vezi toată discuția)
Talharie -condamnare cu suspendare ??? TONI28 TONI28 daca se recunoaste fapta ,nu exista atencedente penale ,se recupereaza prejudiciul ce sanse sunt pentru o condamnare cu suspendare cei doi nu sunt arestati ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare rupa rupa buna ziua - INTREBARE : daca exista criterii ,bine definite, dupa care se hotareste ca pronuntare ,CONDAMNAREA CU SUSPENDARE ? s-au ramine de regula la ... (vezi toată discuția)