avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Interzicere drept circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Interzicere drept circulatie

Salutare tuturor , am nevoie de o opinie , parere. Acum 7 ani am lucrat in UK mi-am achizitionat o masina cu volan pe dreapta , datorita unor probleme parinti in varsta etc. m-am intors in Romania , initial m-am informat la RAR daca o pot inmatricula m-i s-a zis ca se poate daca se respecta anumite reguli si plata timbru de mediu (aproximativ 1600 euro) bineinteles nu m-a ingrijorat acest aspect deoarece masina era apropae noua am schimbat faruri am montat sistem de oglinzi pe partea stanga, dupa care am inmatriculat , circulat fara probleme aproximativ 5 ani fara sa deranjez pe nimeni fara accidente , concedii cu familia , zi de zi la munca etc. De ceva vreme tot aud in media ca se incearca interzicerea lor sau punerea unor conditii cum ar trebui sa faci 20 de ore conduita preventiva.
Bun, acum intrebarea mea in cazul interzicerii lor ce actiune in instanta pot demara inpotriva avestei decizii . Indraznesc sa pun aceasta intrebare deoarece eu masina am cumparat-o nimeni nu mi-a dat degeaba, este un bun al meu iar in momentul cand am fost la RAR la acel moment m-i s-a zis ca o pot inmatricula fara probleme platind toate taxele. De acolo nu m-i s-a dat termen ca in citiva ani are sa se interzica altfel as fi vandut in UK de cand am plecat, iar acum se incearca sa imi interzica acest drept. Rog doar o opinie m-am saturat de aroganta oamenilor la care daca ai masina volan pe drepata esti altfel din punctul meu de vedere este un bun detinut de mine nu am gresit nimic nici macar un avertisment/amenda in 5 ani de zile platesc aceleasi taxe ca fiecare nu sunt diferit cu nimic, sau ca se fac accidente nu este un motiv ... pai masinile cu volan pe dreapta fac accidente bun le interzicem , masinile cu volan pe partea stanga si ele fac accidente pai le interzicem si pe acelea , tractoarele ... astea au volan pe mijloc ok le interzicem si pe acelea , pai daca nu ai vizibilitate nu executi aceasta manevra iar aceasta decizie apartine strict soferului nu masinii sau ce parte are volanul , Multumesc.

Alte discuții în legătură

Propunere a șefului rar: orice autoturism cu volan pe dreapta (ue/non-ue) să se omologheze, iar apoi sa fie respins la primul itp dacă nu a schimbat volanul. ce opinie juridică aveți? Maanghod Maanghod Buna ziua! As aprecia daca cineva care cunoaste legislatia europeana din domeniu, mi-ar putea da un raspuns. Multumesc anticipat. S-a dat o lege in August ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare rhd tomatopotato tomatopotato imi poate spune si mie cineva daca e posibila sau nu inmatricularea masinilor RHD fara modificare bord ? parerile sunt impartite si sunt fel si fel de cazuri ... (vezi toată discuția)
Înmatriculare auto din uk Alexm99 Alexm99 Buna ziua, știe cineva daca se mai înmatriculează autoturismele cu volan pe dreapta aduse din Anglia? Am programare la RAR săptămână viitoare și ... (vezi toată discuția)