avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire Ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire Ccc

Pe 15.06 s-au incheiat cele 23 luni in care am fost in concediu crestere copil. Ocupam functia de Marketing manager iar cand m-am intors mi s-a spus ca din cauza reorganizarii business-ului companiei, functia mea a disparut. Mi s-a oferit postul de merchandiser pt ca “oricum altceva nu am de facut si ei sunt obligati sa nu ma dea afara timp de 6 luni”. Precizez ca in perioada in care am fost in ccc, compania care avea ca activitate reprezentanta, import si distributie pentru un renumit brand de electrocasnice, a predat importul si distributia catre o alta companie, colegii mei asigurand suport acestei companii, dar efectuand si parte din jobul meu anterior. Va rog spuneti-mi ce este de facut in acest caz? Ma simt nedreptatita, eu putand a prelua parte din activitatea aferenta marketingului dar si vanzari ( pe langa functia de marketing manager care era in contract, ocupam si functia de manager achizitii si vanzari pentru o categorie din cele doua pe cate firma le comercializeaza). Care-mi sunt drepturile, daca mi se ofera salariu mai mic ( inca nu am ajuns la aceasta discutie)? Contez pe raspunsul dvs. Multumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2018
Catalinastroiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catalinastroiu , utilizator 13:02, 19 Iunie 2018
Sunt obligați sa va dea un post similar la intoarcerea din CCC dar nu si un salariu mare . Ramaneți 6 luni acolo dupa care cautați alt serviciu bine platit .
multumesc pentru feedback, dar ce inseamna salariu mare? as vrea salariul pe care l-am avut.
1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

Reluarea activitatii se va face in baza aceluiasi contract individual de munca, angajatorul emitand o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.

In cazul in care s-a desfiintat locul de munca, angajatorul va trebui, mai intai, sa va ofere un alt loc de munca echivalent.

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

4. Daca in timpul CCC , s-au majorat salariile, atunci la revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va acorde salariul imbunatatit, asa cum se dispune in alin.8 al art.10 din Legea nr.202/2002.
Multumesc mult pentru raspuns. Imi puteti spune, va rog, ce se intampla din punct de vedere financiar, al salariului, daca compania isi pierde din activitate si functia mea sau una similara nu exista?
La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. - salariul - cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

Alte discuții în legătură

Reluarea activității după concediu Mihaela 1988 Mihaela 1988 Bună ziua! La reluarea activității după concediul de creștere angajatorul poate să îmi dea aceeași funcție dar în alt loc al companiei? Sau este ... (vezi toată discuția)
Locul de muncă și indemnizația maternală Dustinthewind Dustinthewind Bună ziua, am o mare nelămurire. Sunt managerul unei librarii de câte luni și recent am aflat ca sunt însărcinată. Întrebarea mea este următoarea: ... (vezi toată discuția)
Reluarea activității.. buna ziua ! am fost in concediu creștere copil timp de 2 ani ... RoxanaRus1992 RoxanaRus1992 Buna ziua ! Am fost in concediu creștere copil timp de 2 ani iar luna viitoare ar trebui sa îmi reiau activitatea . In cadrul firmei aveam postul de ... (vezi toată discuția)