avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ajutati-ma sa inteleg raspunsul primit de la ONJN
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ajutati-ma sa inteleg raspunsul primit de la ONJN

ONJN = Oficiul National pentru jocuri de noroc.

Ma ocup cu internet marketing (pe siteurile mele promovez siteuri de jocuri de noroc. De exemplu pokerstars). Eu sunt un afiliat (ex. ma inregistrez pe siteul de afiliere pokerstars si primesc comision pentru fiecare jucator adus de pe site-ul meu)

Recent a intrat o ordonanta care spune ca afiliatii au nevoie de o licenta clasa a II-a de la ONJN care costa vreo 4000 eur/an.

Am citit pe internet ca daca eu nu promovez siteurile de jocuri de noroc in Romania si blochez IP-urile din Romania atunci nu am nevoie de nicio licenta.

Siteurile mele sunt pe lb engleza si IPurile din Romania nu pot accesa siteul.

Am intrebat de mai multe ori la ONJN si intotdeauna primesc acest raspuns:

Pagina 1: [ link extern ] /
Pagina 2: [ link extern ] /

Dupa cum inteleg nu am nevoie de licenta dar nu sunt 100% sigur. Va rog, daca sunteti un jurist/avocat, sa-mi confirmati acest lucru.
Cel mai recent răspuns: respect_ , utilizator 12:41, 25 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Cabinet Avocat Catalina Matei a scris:

Reglementarea OJNJ isi produce efecte numai pentru operatorii care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei. In cazul in care dvs va desfasurati activitatea in alte tari este necesar sa va supuneti reglementarilor din tarile respective


Multumesc pentru raspuns.
Eu sunt PFA in Romania. si lucrez de aici. Insa am citit pe undeva ca in cazul serviciilor se considera desfasurarea activitatii la client. Adica chiar daca eu lucrez de acasa, daca am un client din Germania, se considera ca activitatea mea este in Germania.

Deci asa este si la mine? Deci nu am nevoie de nicio licenta?
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
respect_, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Deci in cazul meu nu este nevoie de licenta ,chiar daca PFAul meu este inregistrat aici.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Licenta jocuri de noroc pentru afiliati? gistra gistra Jocurile de noroc sunt regelementate in Romania de prevederile OUG 77/2009. Un afiliat este o persoana care realizeaza venituri cu un organizator de jocuri de ... (vezi toată discuția)
Interpretare lege onjn. va rog raspundeti, este foarte important!!!!!! respect_ respect_ Ma ocup cu online marketing. Fac reclama la firme de jocuri de noroc si primesc bani pe baza de comision. Eu sunt un afiliat. Acum cativa ani a intrat o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am aflat si eu astazi de noua ordonanta referitoare ... JucatoruNou1 JucatoruNou1 Buna ziua. Am aflat si eu astazi de noua ordonanta referitoare la jocurile de noroc si vin la dvs cu o nelamurire. Promovez in mediul online (marketing ... (vezi toată discuția)