avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contestație PV de contravenție câștigată. Pot să ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contestație PV de contravenție câștigată. Pot să obțin daune materiale și morale de la agentul de poliție care a greșit?

Buna ziua,

La inceputul anului , mai exact pe data de 12.01.2018 , am fost oprit si sanctionat de catre un echipaj de olitie rutiera pentru neacordare de prioriatate pietonilor.

Am intentat un proces impotriva procesului verbal care imi suspenda dreptul de conducere pentru 30 zile si o amneda de 580 ron.

Procesul l-am castigat.

ACum doresc sa imi recuperez " pagubele" de la agentul de politie care a facut greseala.

Pe data de 18 ianuarie aveam un bilet de avion patit pentru a ma intoarce in Danemarca la munca.

Mentionez ca lucrez ca Sofer de Camion - fapt pe care i l-am mentionat si agentului si i-am prezentat biletul de avion in momentul in care m-a oprit.

Datorita greselii agentuli mi s-au produs mai multe pagube mteriale,

Eu sunt din Olt iar procesul s-a desfasurat in Dolj - cheltuieli cu transportul

Am fos pe pas de a imi pierde locul de munca.

Am pierdut biletul de avion in valoare de 100euro

Am pierdut veniturile salariale pe perioda intarzierii intoarcerii la munca - aproximativ 900 euro - petru a dovedii asta am inscrisuri de la angajator, contract de munca , extrase de cont pentru a justifica salariul meu .

De asemene aceasta greseala mi-a adus si neplaceri legat de intarzieri ale ratelor si platii utilitatilor.

Am sanse de a castiga un asemenea proces si de a imi primii banii inapoi ?

Pot cere si daune morale in aceasta situatie?

Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Raluca Siman Traduceri , Traducator autorizat 16:41, 24 Iunie 2018
Hotararea este definitiva, IPJ nu a declarat apel?
Trebuie sa va indreptati actiunea impotriva IPJ si nu a agentului.
Monentan nu a declarat apel.

In probabilitatea ca v-a ramane definitiva .

Imi pot recupera " paguba" ?
Vor declara in mod obligatoriu apel, termenul este de 30 zile de la comunicarea hotararii emise de instanta de fond.
Paguba o veti putea recupera functie de probele pe care le veti administra. Contactati un avocat.
Sa inteleg ca Apel se v-a face indiferent ca au probe noi sau nu .
La apel nu este obligatoriu sa prezinte alte probe, se pot baza pe aceleasi, difera instanta. Practic, se cere si "parerea" altui judecator.

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecată gabiplg gabiplg În urma contestării procesului verbal IPJ intimatul a câștigat dar după apel el a pierdut. Eu ca apelant intervenient și păgubit pot cere recuperarea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier Lavinia-Ingrid Lavinia-Ingrid Buna ziua! In luna decembrie 2013 am fost implicata intr-un accident rutier usor, in care autoturismul meu stationat a fost atins de o alta masina. Semnele nu ... (vezi toată discuția)
Probleme companie aeriană maranos76 maranos76 Bună seara! Am următoarea problemă: Pe data de 23 noiembrie 2014 am achiziţionat online un bilet de avion dus-întors pe ruta Bucureşti-Munchen cu ... (vezi toată discuția)