Buna ziua.
Va supun atentiei urmatorul caz si va rog sa-mi dati o mana de ajutor.
Am primit citatie pentru un dosar de dauna in legatura cu o restanta la un credit BCR.
Ultima rata avea scadenta la 01.09.2006 dar am uitat de ea(Asta e!).
Citatia este in sotita de: cererea de chemare in judecata, copii dupa contractul de credit, copie dupa un ordin de plata care are ca data 03.10.2006,cu care BCR ASIGURARI a achitat BCR suma restanta, un document de convocare pentru conciliere pe care eu nu l-am vazut pana acum (nu am primit asa ceva si nu am stiut ca mai am restanta), cu antet BCR ASIGURARI si o firma de recuperari creante.
Am contactat firma de recuperari , m-am lamurit asupra problemei, am achitat suma, am transmis copie dupa chitanta respectivei firme si am intrebat ce pasi urmeaza.
Mi s-a raspuns asa: ca firma prin avocati sai va stinge litigiul la judecatorie ,ca nu mai am nimic de plata , ca nu trebuie sa depun nimic la tribunal si asta este tot.
Intrebarea mea este: tinand cont de raspunsul firmei de recuperare si de faptul ca in citatie sunt obligata sa depun intampinare (termenul este 10.11.2009), ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
Va sfatuiesc ca, inainte cu cel putin 5 zile de termen, asa cum se precizeaza in citatie, sa depuneti intampinarea, in care sa aratati efectuarea platii debitului (invocind exceptia inadmisibilitati prin lipsa obiectului si a cauzei) si alaturind intampinarii copia dovezii de efectuare a platii. De asemeni, va sfatuiesc sa va prezentati la primul termen acordat, cf. aceleeasi citatii si sa va sustineti intampinarea, la care avocatii partii adverse, ar trebui sa achieseze (sa consimta in totalitate).
Succes!
Puteti solicita, in aceeasi intampinare si judecarea in lipsa dar era bine daca va duceati macar la arhiva si vedeati ce cuprinde cererea reclamantilor si dosarul in intregul sau. In fct. de acestea concepeati intampinarea si totodata, depuneati copii de pe inscrisurile pe care doriti sa le administrati ca probe
Credit bancar
miklosh
salutari
am o mare dilema in ceea ce priveste termenul de actionare in judecata de catre o firma de recuperari si anume:
sa presupunem ca am facut un ... (vezi toată discuția)