avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dosar de dauna pentru o restanta la credit bancar cu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dosar de dauna pentru o restanta la credit bancar cu actionare in judecata

Buna ziua.
Va supun atentiei urmatorul caz si va rog sa-mi dati o mana de ajutor.
Am primit citatie pentru un dosar de dauna in legatura cu o restanta la un credit BCR.
Ultima rata avea scadenta la 01.09.2006 dar am uitat de ea(Asta e!).
Citatia este in sotita de: cererea de chemare in judecata, copii dupa contractul de credit, copie dupa un ordin de plata care are ca data 03.10.2006,cu care BCR ASIGURARI a achitat BCR suma restanta, un document de convocare pentru conciliere pe care eu nu l-am vazut pana acum (nu am primit asa ceva si nu am stiut ca mai am restanta), cu antet BCR ASIGURARI si o firma de recuperari creante.
Am contactat firma de recuperari , m-am lamurit asupra problemei, am achitat suma, am transmis copie dupa chitanta respectivei firme si am intrebat ce pasi urmeaza.
Mi s-a raspuns asa: ca firma prin avocati sai va stinge litigiul la judecatorie ,ca nu mai am nimic de plata , ca nu trebuie sa depun nimic la tribunal si asta este tot.
Intrebarea mea este: tinand cont de raspunsul firmei de recuperare si de faptul ca in citatie sunt obligata sa depun intampinare (termenul este 10.11.2009), ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 09:40, 6 Noiembrie 2009
Va sfatuiesc ca, inainte cu cel putin 5 zile de termen, asa cum se precizeaza in citatie, sa depuneti intampinarea, in care sa aratati efectuarea platii debitului (invocind exceptia inadmisibilitati prin lipsa obiectului si a cauzei) si alaturind intampinarii copia dovezii de efectuare a platii. De asemeni, va sfatuiesc sa va prezentati la primul termen acordat, cf. aceleeasi citatii si sa va sustineti intampinarea, la care avocatii partii adverse, ar trebui sa achieseze (sa consimta in totalitate).
Succes!
Multumesc. Pot sa solicit judecarea in lipsa? Avocatii celeilalte parti au solicitat.
Puteti solicita, in aceeasi intampinare si judecarea in lipsa dar era bine daca va duceati macar la arhiva si vedeati ce cuprinde cererea reclamantilor si dosarul in intregul sau. In fct. de acestea concepeati intampinarea si totodata, depuneati copii de pe inscrisurile pe care doriti sa le administrati ca probe
Multumesc foarte mult pentru sfaturi. Chiar maine o sa fac asta.
ar trebui sa fie prescrisa ultima dvs rata. verificati data la care au depus plangerea precum si daca in ultimii 3 ani v-a fost notificata datoria

Alte discuții în legătură

Actionare in judecata pt. un credit bancar. sorin_ar sorin_ar buna ziua, mama mea si-a facut un card de credit in 27.11.2006. din pacate in 2007 s-a imbolnavit si nu a mai putut plati ratele. ieri a primit o citatie la ... (vezi toată discuția)
Girant in imposibilitate de plata visinescu iulian visinescu iulian Am girato pe fosta sotie in anul 2005 pt. achizitionarea a doua telefoane mobile de la o firma x in valoare de 2700.00 lei, am platit cateva rate la inceput ... (vezi toată discuția)
La cit timp se prescrie un credit de consum fara ipoteca catre o banca privata ionutfeli ionutfeli buna seara ,va rog un sfat sa imi dati.au trecut mai mult de trei ani de la ultima rata neachitata la un credit de consum fara ipoteca,si am primit mai multe ... (vezi toată discuția)