avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi de autor - postanal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi de autor - postanal

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca veniturile incasate din drepturi de autor se iau in calcul la calculul venitului postanatal.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 11:53, 13 Noiembrie 2009
Norma de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate

Art. 9. - (1) Dreptul la concediile şi indemnizaţiile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 este condiţionat de plata contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii.
5) În situaţia persoanelor prevăzute la art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, cota de contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii se aplică asupra veniturilor supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, după cum urmează:@
a) asupra veniturilor din deciziile de impunere estimative/anuale eliberate de unităţile fiscale teritoriale, pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. c) şi d) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005;
b) asupra indemnizaţiilor prevăzute în contractele de administrare sau de management, pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005;
c) asupra indemnizaţiei lunare a asociatului unic, la nivelul valorii înscrise în declaraţia de asigurări sociale, sau asupra venitului din dividende estimat a se realiza pe anul în curs, pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005.
d) asupra veniturilor declarate în contractele de asigurare socială pentru persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005.@
(6) Baza lunară de calcul a contribuţiei prevăzută la alin. (5) nu poate depăşi plafonul a 12 salarii minime brute pe ţară

Art. 43. - (1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcină şi lăuzie pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, perioadă în care beneficiază de indemnizaţie de maternitate
Multumesc Angel 007, dar din pacate, sincer, nu stiu ce sa inteleg din raspunsul tau...
Face trimitere la atatea articole care nu imi sunt deloc la indemana sau cunoscute, incat mai mult ma confuzeaza :">

As aprecia daca ar putea sa imi dea cineva un raspuns pe "limba" mea :D
De genul "Da, se iau in calcul" sau "Nu, nu se iau in calcul" :D

Va multumesc frumos inca odata!
Ami
Daca postnatal inseamna indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani atunci aceste venituri se iau in calcul.
Daca postnatal inseamna acele minim 42 de zile dupa nasterea copilului, atunci nu se iau in calcul.
Multumesc Nikol :)
Cand spun postnatal ma refer la cei doi ani in care lunar ar trebui sa primesc 85% din media venitului din ultimele 12 luni, in limita a 4500 lei.

In aceste conditii care este raspunsul final? :"> :D
Se iau in calcul toate veniturile dvs profesionale pentru care ati platit impozit pe venit, in cele 12 luni anterioare nasterii.
Beneficiarul completeaza niste declaratii pentru dvs, unele lunar alta anual.
Dvs completati anual o declaratie.
Apoi mergeti la Administratia Financiara si cereti o adeverinta care o atasati la dosarul pentru indemnizatie impreuna cu toate celelalte acte.

Indemnizatia maxima este de 4.000RON, nu 4.500RON.

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal cristian alina cristian alina se poate beneficia de postnatal in urma contractului de colaborare? va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Concediu prenatal julias julias de astazi sunt in concediu prenatal.spuneti-mi va rog daca cei 85% primiti sunt din media veniturilor sau numai din venitul salarial mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Daca am doi angajatori cum se calculează valoarea concediului post natal? Florin Ung Florin Ung Soția este angajată la două societăți și as dori sa știu către care din angajatori îi va plăti concediul postnatal? (vezi toată discuția)