Tichetele cadou se pot acorda luna de luna, dar, sunt cheltuieli deductibile limitat, ceea ce depaseste limita legala se impoziteaza ca si o chelt nedeductibila.
Vezi codul fiscal cheltuieli deductibile limitat.
pentru a fi deductibile (atit la imp pe profit, cit si la impozitul pe salariu )ch. cu tichetele cadou trebuie indeplinite urmat . conditii :
- primitorii sa fie salariati ai firmei care le ofera
- sa fie date doar in anumite situatii : 1 iunie, Paste , Craciun, 8 Martie
- suma lor se raporteaza la fondul de salarii, si deductibil e 2% pe an
- suma e plafonata la 150 lei / persoana/eveniment
Tot ceea ce nu respecta regulile de mai sus sint :
- ch neded pentru firma care ofera
- venit impozabil ( tratat ca avantaj) pentru salariat
Nu ati facut confuzie ci precizarea tipului de tichete cadou nu a fost explicitata corect
Cf Normelor Metodologice cuprinse in HG 1317/2006:
Art. 2. - (1) Tichetele cadou se pot utiliza pentru campanii de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate, precum şi pentru cheltuieli sociale.
Norme metodologice:
2.1. Activităţile şi destinaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1) din Legea nr. 193/2006, cu modificările ulterioare, sunt generatoare de cheltuieli care se încadrează în prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
2.2. Angajatorii pot utiliza tichete cadou pentru campanii de marketing, studiul pieţei, promovarea pe pieţe existente sau noi, pentru protocol, pentru cheltuielile de reclamă şi publicitate, în limita sumelor destinate acoperirii valorii nominale a acestor tichete, prevăzute în bugetele proprii, aprobate potrivit legii, în poziţii distincte de cheltuieli, denumite tichete cadou. În acest caz, regimul fiscal aplicabil contravalorii nominale a tichetelor cadou acordate de angajatori este cel stabilit prin dispoziţiile Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, pentru cheltuielile efectuate de contribuabili.