avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Articolul 184 CP
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Articolul 184 CP

Buna ziua,

In primul rand felicitari pentru site-ul dumneavoastra si pentru ajutorul pe care il dati tuturor oamenilor.Sa trecem la problema mea... In septembrie anul trecut am avut un accident nefericit care s-a soldat cu ranirea unei persoane pe trecerea de pietoni. Persoana fiind si foarte inaintata in varsta a fost internata in spital recuperarea fiind mai grea. In acest timp am fost la spital in fiecare saptamana... bani in stanga in dreapta.. pe scurt eu zic ca am ajutat cat am putut, neavand nici o situatie financiara foarte buna. La inceput fiica victimei parea o persoana intelegatoare care imi spunea ca nu vrea sa mi se intample ceva rau... cu timpul tot cerand bani am hotarat sa facem chitante de mana sa am o acoperire pentru acesti bani. Acolo s-a cam rupt tot... Supararea a fost mare de partea fiicei.Victima nu putea sa zica sau sa faca nimic fara stirea fiicei... Ca sa se termine totul mi s-a cerut indirect o suma de bani pentru impacare...care dupa parerea mea trecea peste orice asteptare si putere de a mea de a obtine de undeva acesti bani. Am fost amenintat ca va depune plangere, lucru care s-a si intamplat. Am luat prelungiri de dovada circulatie pana in acest moment.Am fost chemat la politie unde am semnat cateva documente de luare la cunostinta ca am fost incadrat la ART 184 CP . Mentionez ca victima a scos certificat de la IML unde a primit 100-120 zile ingrijiri medicale.
Vreau sa stiu ce mi se poate intampla, tinand cont ca sunt la prima abatere ce acest gen si daca voi mai avea vreodata carnet de conducere sau dupa cat timp... Stiu ca am gresit, circumstanta dupa parerea mea nu m-ar incrimina numai pe mine, dar nu eu decid aceasta chestie...
Imi pare rau ca am scris asa de dezordonat dar sunt cu gandurile foarte aiurea.
Astept un raspuns si poate cateva sfaturi.

Multumesc mult,
Cel mai recent răspuns: Gabryel12 , utilizator 21:19, 26 Noiembrie 2009
Buna ziua !
In primul rand va recomand urgent angajarea unui avocat !
In al doilee rand, pentru informarea dumneavoastra generala, va expun prevederile art. 184. C. pen.:
Vatamarea corporala din culpa
ART. 184
Fapta prevazuta la art. 180 alin. 2 si 2^1, care a pricinuit o vatamare ce necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum si cea prevazuta la art. 181, savarsite din culpa, se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda.
Daca fapta a avut vreuna din urmarile prevazute la art. 182 alin. 1 sau 2, pedeapsa este inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Cind savirsirea faptei prevazute in alin. 1 este urmarea nerespectarii dispozitiilor legale sau a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii, ori pentru indeplinirea unei anume activitati, pedeapsa este inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Fapta prevazuta in alin. 2 daca este urmarea nerespectarii dispozitiilor legale sau a masurilor de prevedere aratate in alineatul precedent se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
Daca faptele prevazute la alin. 3 si 4 sunt savarsite de catre o persoana care se afla in stare de ebrietate, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 3 ani, in cazul alin. 3, si inchisoarea de la unu la 5 ani, in cazul alin. 4.(Alin. 4^1)
Pentru faptele prevazute in alin. 1 si 3, actiunea penala se pune in miscare la plingerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Cu stima !
Va multumesc pentru raspuns. Credeti ca se mai poate obtine impacarea partilor pentru a inlatura raspunderea penala daca victima a obtinut peste 100 zile ingrijiri medicale?
Nu mai este vorba de o infractiune "de impacarea partilor". Acum, ar trebui sa va concentrati pe dovedirea sumelor cu care dvs. ati contribuit pana acum pentru partea vatamata.
ce ar putea sa se intample cel mai rau pentru mine? sau cel mai usor?voi mai avea vreodata carnet?
Cea mai aproape de adevar sanctiune e cea a suspendarii conditionate a executarii pedepsei si a anularii permisului de conducere, existand , totusi , dreptul de a-l redobandi prin sustinerea unui nou examen, dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de condamnare.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Legea 202 mica reforma in justitie Rus Simona Rus Simona Este intrat in vigoare noul cod penal ? Cel ce urmeaza este articolul corect ? ...ma intereseaza mai exact ultimul alineat. Multumesc Vatamarea ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa se aplica daca am 49 de zile de spitalizare? stefanstanciu stefanstanciu am certificat medico-legal am 49 de zile de spitalizare in urma unui accident rutier ce pedeapsa se da la nr asta de zile vinovatului (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa bag_zat2006 bag_zat2006 ma numesc adrian an 25 noembie2009 am avut un acident de circulatie .din care a rezultat vatamarea corporala din culpa adica; am actosat un parapet din ... (vezi toată discuția)