avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere tractor fără categoria Tr. Mi s-a respins ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere tractor fără categoria Tr. Mi s-a respins cererea de prelungire a dovezii de circulație, care sunt pașii pentru a putea grăbi procesul și a-mi recupera permisul?

Bună seara!

Întâmpin o problema pe care nu știu cum sa o abordez. Sunt un mic fermier, am permis de conducere (cat.B) si 2 tractoare. Pe scurt, am fost oprit de către polițistul din sat în timp ce conduceam un tractor cu remorca (goala) fără a avea permis pentru categoria Tr. Am primit avertisment pentru lipsa ITP, amenda pentru lipsa extinctor și triunghi și mi s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără a avea categoria respectiva. Pana astăzi am condus (autoturismul personal) cu dovada.
Am plătit amenda, am făcut ITP-ul. Astăzi am fost sa fac cerere pentru prelungirea dovezii, dar, surprinzător, procurorul care se ocupa de caz mi-a respins cererea fără o motivare. Încercând sa ma lămuresc, prin alte persoane, am aflat ca exista o alta plângere pe numele meu ca as fi condus și alte utilaje fără permis. Nu știu cine a făcut respectiva plângere, sau ce dovezi a adus… încerc momentan sa ma înscriu la o audienta la procurorul de caz, dar ma gândesc serios sa îmi iau un avocat.
Sunt nedumerit dacă procurorul poate sa nu îmi aprobe cererea de prelungire a dovezii fără o justificare; daca fapta comisa de mine este atât de grava încât sa justifice de la sine aceasta respingere; dacă este normal sa am o plângere pe numele meu făcută de nu știu cine și sa nu am acces la ea sa ma pot apăra; știu ca unde-i lege nu-i tocmeala, totuși care ar fi pașii pentru a putea grabi procesul și obține o sentinta favorabila (ținând cont ca aceasta infracțiune pleacă de la amenda penala pana la inchisoare), totuși, ma gândesc ca ar trebui sa beneficiez de circumstanțe atenuante (timpul scurt de la intrarea în vigoare a legii, nu am avut alte abateri, nu am primit niciun avertisment pe acest subiect, etc).
Într-un context mai larg, pentru a oferi toate informatiile legate de cazul meu, trebuie sa spun ca am un conflict mai vechi cu un vecin agresiv, am depus mai multe plângeri la politie, plângeri care au rămas fără urmări. Ultima data, întrebând polițistul despre ultima sesizare legata de vecin, mi-a spus, printre altele ca :”a vorbit cu vecinul dar nu vrea sa se prezinte la sectie”. Tot timpul, în acest caz, îmi pare ca este “de partea cealalta”. Inutil sa spun ca nimeni în sat nu are ITP la utilajele agricole sau permis cu Categoria Tr., totuși, doar eu am fost oprit.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriel1317 , utilizator 17:02, 17 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
ar trebui sa mergeti sa depuneti o cerere pt consultarea dosarului penal si sa faceti plangere impotriva solutiei procurorului e caz cu privire la respingerea prelungirii dreptului de a conduce
Mulțumesc pentru sugestii. Voi merge sa fac o cerere pentru consultarea dosarului. Cat despre plângere, sa înțeleg ca decizia procurorului este abuziva?

Toate cele bune!

CABINET INDIVIDUAL AVOCATURA a scris:

Buna seara,
ar trebui sa mergeti sa depuneti o cerere pt consultarea dosarului penal si sa faceti plangere impotriva solutiei procurorului e caz cu privire la respingerea prelungirii dreptului de a conduce

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este abuziva. Este opinia lui și este legală.
De aceea puteți contesta decizia lui, la procurorul superior lui, dar mă îndoiesc că veți rezolva ceva.
Trebuia să contestați de la bun început PV ul polițistului și vă luați permisul înapoi atunci, până la finalizarea dosarului.
Apoi, vedeați ce este de făcut.

Acum, pe scurt, veți fi pieton cam multa vreme. La cum merg treburile in Romania .
Personal,va doresc să rezolvați cat mai repede.

Bafta.
E ceva ce mie imi scapa. Tractoarele nu pot fi conduse cu permis de B?! Stiu ca e nevoie de E pentru remorca.
Nu. Din ceea ce știu, trebuie sa am categoria Tr (e o lege noua).
Cat despre remorca, chiar nu știu.

DinuX a scris:

E ceva ce mie imi scapa. Tractoarele nu pot fi conduse cu permis de B?! Stiu ca e nevoie de E pentru remorca.

Alte discuții în legătură

Tractor cu remorca Valika70 Valika70 In urma implicarii intr-un accident rutier mi-a fost intocmit dosar penal de catre agentul constatator pt conducere vehicul cu permis categorie ... (vezi toată discuția)
Categoria b la permisul de conducere semaj semaj buna seara, am si eu o intrebare; se poate conduce un tractor cu una sau doua remorci pe drumurile publice, sau se poate conduce doar tractorul simplu neavand ... (vezi toată discuția)
Permis conducere cat tr danares1 danares1 O persoana cu permis cat Tr, poate conduce pe drumurile publice un tractor + remorca? Va rog si baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)