avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recuperare prejudiciu Curtea de Conturi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recuperare prejudiciu Curtea de Conturi

Buna ziua,

Nu stiu daca adresez aceasta intrebare in sectiunea corecta, insa va rog frumos sa ma ajutati cu informatii privind prescrierea termenului de recuperare a prejudiciului constatat de catre Curtea de Conturi pentru unele abateri financiare, nu de natura salariala precum si modalitatea de contestare a actiunii de recuperare a prejudiciului.

Precizez ca raportul Curtii de Conturi a fost incheiat in anul 2012, autoritatea locala a contestat acest raport, insa recent in iunie 2018 Curtea de Apel a respins actiunea introdusa de UAT. Precizez ca anterior datei emiterii raportului Curtii de Conturi (2012) nu mai detineam calitatea de functionar public.

In acest sens, va rog frumos sa imi spuneti care este modalitatea prin care UAT-ul poate dispune recuperarea prejudiciului de la fostii angajati si care este calea de atac prin care pot contesta actiunea in raspundere pentru recuperarea prejudiciului suferit. De asemenea, va rog sa imi spuneti cum se calculeaza termenul de prescriptie: de la data constatarii prejudiciului prin raportul Curtii de Conturi ( decembrie 2012) sau de la data ramanerii definitive a deciziei Curtii de Apel (iunie 2018)?

Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
bbogdan2018, utilizator

Alte discuții în legătură

Curtea de conturi mirceamonac mirceamonac In anul 2012 CC constata faptul la UAT comunas-a acordat spor de dispozitiv 25% nelegal. Decizia Curtii a fost contestata. Tribunalul SM respinge actiunea in ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie anjinsan anjinsan Buna Ziua, In aprilie 2013 societatea X emite o factura către UAT Y, factura care este achitată de către UAT. În februarie 2016, Curtea de Conturi, ... (vezi toată discuția)
Legea 124/204 bicatraianilie bicatraianilie Exonerarea in baza Legii 124/2014 de la plata unor sume constatate ca si prejudiciu de catre Curtea de conturi , are efect incepand cu data producerii ... (vezi toată discuția)