avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pierderi (diferente) apa rece si calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pierderi (diferente) apa rece si calda

Buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea situatie
Am preluat in administrare o asociatie de proprietari de la domnul Opaina ,unde modul de calcul al pierderilor de apa rece si calda se repartizau pe suprafata utila.
Neavand la preluarea asociatiei un regulament de repartizare a consumului de apa, predat de catre Comitetul Executiv, am continuat acelasi mod de repartizarea a pierderilor de apa rece si calda pe suprafata utila, chiar daca in imobil sunt si apartamente cu centrale.
1.Va rog sa-mi precizati daca eu, ca administrator,pot schimba acest mod de repartizare al apei, in special pierderea apei calde, la cei fara centrale,fara a avea o decizie a Comitetului Executiv?
2.Daca se poate continua repartizarea pierderilor de apa rece si calda pe suprafata utila,sau este necesar ca de urgenta pentru a intra in legalitate si pentru ca listele de plata intocmite sa nu fie contestate,Comitetul Executiv sa intocmeasca un alt mod de repartizare al pierderilor de apa pentru cei cu centrala?

Va multumesc si astept raspunuldumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: imiha , utilizator 10:12, 8 August 2018
trebuie sa se intocmeasca un Regulament al apei pe care doar comitetul executiv il poate aproba.
Buna ziua,
Problema este ca se hotarasc cam greu in privinta deciziilor luate.
Pana la intocmirea regulamentului se pot repartiza pierderilor pe suprafata utila ?
Vreau sa stiu daca eu ca administrator sunt acoperit legal in eventualitatea unei plangeri pe la primarie a celor cu centrale sau in cazul in care cei din comitet nu iau nici o decizie?
Mentionez ca trebuie sa intocmsc listele de plata.
Multumesc
In majoritatea asociatiilor de proprietari exista supliment /diferente de apa rezultate intre contoarul de bransament si total indexi individuali
Suplimentul poate fi generat de mai multi factori
Legiuitorul nu a prevazut procedura de repartizare diferente consum apa
Se practica 3 variante de repartizare ,variante care nu sunt perfecte si care permanent vor genera dispute intre proprietari
Domnu' Marius,
Acolo unde ati absolvit cursul de administrator de cladiri, ati abordat aceasta chestiune?
Este imperios necesar sa notificati in scris, de urgenta com. executiv asupra acestei chestiuni ca sa se intocmeasca un Regulament intern care va aborda si aceasta chestiune.
Care este opinia conducerii? Dar a cenzorilor?
Aici, pe forum, am discutat de foarte multe ori problema diferentelor care apar atat la AR, cat si la AC.
Au fost postate si exemple care reglementeaza aceste diferente, modul de inlaturare. Lucrati cu acest regulament si nu o sa aveti probleme.
Un foarte bun exemplu de procedura a repartizarii acestor diferente care apar intr-un condominiu a fost postat de catre dl. Adrian Totolici. Cred ca il puteti gasi la rubrica de Documente utile.
Succes!

ynocentta a scris:

Legiuitorul nu a prevazut procedura de repartizare diferente consum apa

Necunoasterea legii nu te scapă de vinovăție!

Legea 241/2006, modificată prin Legea 224/2015 prevede/obligă :
Art.31 (7)
Principalele obligații ale operatorului în raport cu utilizatorii din condominiu în cazul încheierii de contracte individuale de furnizare/prestare a serviciului sunt:

a) să asigure la branșamentul condominiului parametrii de calitate a apei potabile;

b) să repartizeze pe fiecare unitate imobiliară consumul de apă înregistrat de contorul montat la branșamentul condominiului; diferența dintre consumul înregistrat de contorul de branșament și suma consumurilor individuale se repartizează egal pe unitate imobiliară și se facturează individual;

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Repartizarea diferentelor de apa veracuciula veracuciula Ce se poate face in cazul in care unii vecini nu dau citirea contorului de apa iar noi ceilalti suntem obligati mereu sa platim pierderile de apa chiar daca ... (vezi toată discuția)
Consum minim apa hervel hervel buna ziua stie cineva ,care este consumul minim de apa raportat in urma citirii apometrului in asa fel incat daca este consum mic(ex:0.5mc de apa)sa fie ... (vezi toată discuția)