avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... compensare ore suplimentare de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

compensare ore suplimentare de noapte

Buna ziua,

avem un angjat care a lucrat sambata noaptea. aceste ore sunt considerate suplimentare de noapte ( nu era tura lui, el lucrand in ture de L-V). Doreste sa-si ia recuperare in zilele urmatoare si sa mu i le platim ca ore suplimentare ( aceasta presupunand sa-i platim doar sporul de 25% ).
Va rog sa-mi spuneti daca este corect sa isi ia recuperare si sa-i platesc doar sporul de 25%.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 31 Iulie 2018
Se va plati sporul de 25% pentru ca a lucrat noaptea iar acele ore sunt considerate si suplimentare drept pentru care se poate acorda si compensarea (recuperare) De asemeni dupa cate vad aceste ore au fost lucrate si in weekend ceea ce inseamna ca daca societatea dumneavoastra acorda spor de weekend atunci angajatul va beneficia si de acest spor pentru orele lucrate sambata.
multumesc.
Nu are cum sa fie ore suplimentare ... ce program are acel salariat ?
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
a lucrat program de ture L-V in schimbul 3 si a venit sambata noaptea tot schimbul 3.
Nu sunt ore suplimentare ... munca suplimentara se refera numai la zilele de luni - vineri , iar sporul de nopate nu este obligatoriu sa fie acordat .. vedeti prevederile art.125 si 126 C.mun.

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare/ore weekend luminita29 luminita29 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie mai complexa. -pontaj cu ture de angajati -din total reies: ore suplimentare, ore de weekend, ore de ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in weekend - ore suplimentare Anaj Anaj Buna ziua, Va rog sa imi spuneti parerea dvs. despre urmatoarea afirmatie: \\"Orele lucrate in weekend, indiferent cate sunt, nu se considera ore ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Sunt un pic c-am nedumerita ca sa zic asa. la orele de noapte lucrate intr-o zi de sambata, daca societatea nu plateste ore suplimentare cum se ... (vezi toată discuția)