avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme la succesiune din cauza unor diferențe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme la succesiune din cauza unor diferențe între diacritice. Ce trebuie făcut în această situație pentru a dovedi dreptul la moștenire?

parintii sunt trecuti in toate actele de identitate cu numele MÂȚĂ, iar eu sunt trecut MÎȚĂ,
in certificatul meu de nastere parintii sunt trecuti MÎȚĂ, la fel in mai multe acte de propietate.
aceste anomali sunt produse in perioada 1955-2004
ce trebuie facut in aceasta situatie pentru a dovedi dreptul la succesiune ?
parintii sunt inca in viata, dar foarte batrani.

adi mita
Ultima modificare: Vineri, 10 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 23:33, 10 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mergi la starea civila si schimba-ti numele. La urma urmei tu esti copilul lor, nu invers, deci tu trebuie sa corectezi actele tale.
ce se intampla cu bunurile dobandite si scolile absolvite in toata aceasta perioada?
idioteniile legislative referitoare la ortografia limbii romane, trebuie sa fie suportate de mine?
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
adrian.mita, utilizator
acest răspuns util
Nu se întâmplă nimic cu diplomele tale. Se va vedea eroarea în încheierea judecătorului.
Numele persoanelor nu se schimbă o dată cu ortografia limbii.
Numele rămâne acelaşi - se poate schimba doar cu hotărâre judecătorească.
Numele tău a fost modificat din eroare.
Corectează eroarea.
acest răspuns util
Nu e nevoie sa mergeți la starea civila.
Cand veti dezbate succesiunea după ambii părinți, notarul va lua celor 2 martori (a caror prezenta este obligatorie) o declarație de notorietate.
Mai exact, faptul că i-au cunoscut bine pe cetatenii Mata si stiu ca au fost una și aceleași persoane cu Mita
mai intai mergi si vezi care e numele lor real la cine e greseala

Alte discuții în legătură

Acte sataklara sataklara Am observat, adică am fost sesizată ca este o eroare in certificatul meu de naștere, unde prenumele tatălui meu este trecut Martin in loc de Marton ( ... (vezi toată discuția)
Corectarea certificatului de casatorie ContSters331905 ContSters331905 Buna ziua. la 20 de ani am solicitat o copie in romana a certificatului de nastere/ o transcriere a certificatului sovietic/. nestiind ca trebuie sa solicit si ... (vezi toată discuția)
Nume de familie gresit, probleme la dezbaterea succesiunii mihaelush mihaelush tatal meu are varsta de 65 ani si nu a stiut pana astazi ca parintii lui aveau numele de famile PANDELEA si nu PANDELE asa cum e trecut in certificatul de ... (vezi toată discuția)