avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punct de pensie la limita de varsta 830.20 in decizie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punct de pensie la limita de varsta 830.20 in decizie de pensionare din 19.07.2018

Buna ziua,

Sotia mea, nascuta in 13.08.1957 a primit decizia de pensionare la limita de varsta emisa in 19.07.2018 in care apare varsta la data pensionarii 57 ani si 10 luni desi ea are 60 de ani si 10 luni, un punctaj mediu anual 1,06262 si un punct de pensie de 830,20 lei rezultand total drepturi 883 lei.

Din cate stiu insa punctual de pensie pentru pensionarii de stat la limita de varsta este din 1 iulie 2018 in valoare de 1100 lei.

Este correct sa apara in decizie 830.20 lei punctual de pensie?

In decizie se precizeaza ca plata drepturilor se va face incepand cu data de 13.06.2015 adica cu cca 3 ani inaintea deciziei.

Multumesc anticipat pentru un raspuns urgent (pentru a putea contesta decizia de pensionare).

Cu stima,

RobertBric
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
RobertBric, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:19, 8 August 2018
Precizati, care este data punerii in plata.
Ziua, luna si anul.
Le gasiti in prima parte a deciziei.
Continuati discutia, aici:
Cat a fost punctajul mediu anual al pensiei de invaliditate.
Cat este punctajul mediu anual al pensiei de limita de varsta.
Din datele postate rezulta ca ar fi 1,06262

Carp Mircea a scris:

Continuati discutia, aici:
Cat a fost punctajul mediu anual al pensiei de invaliditate.
Cat este punctajul mediu anual al pensiei de limita de varsta.
Din datele postate rezulta ca ar fi 1,06262

In decizia de pensionare pentru limita de varsta din 19.07.2018 este precizat punctajul mediu annual 1.06262 din care afferent indicelui de corectie 0.000000 si afferent stagiului de cotizare din sistemul agricol: zero (nimic).
Precizati:
Punctajul mediu anual de pe un cupon de pensie de invaliditate.
Daca punctajul mediu anual al pensiei de invaliditate a mai fost modificat de la deschiderea drepturilor si pana la trecerea la limita de varsta.
Aveti de primit restante incepand cu 13/06/2015.
Nu am datele necesare pentru a va spune cat aveti de primit.
Eu vi le-am cerut, dar nu le-ati pus la dispozitie.

Alte discuții în legătură

Intarziere emitere decizie limita de varsta monagab1 monagab1 Tatal meu a implinit in luna mai varsta pt. pensionarea la limita de varsta. Deocamdata are decizie de invaliditate nerevizuibila de anul trecut. Are 60 de ... (vezi toată discuția)
Valoare punct pensie 790 lei in 2015? Alex Chiciu Alex Chiciu Buna ziua, aveti idee daca pe o decizie din 2015 august poate fi trecuta o valoare punct de 790,70 lei (cea pe 2014) in loc de cea nationala de 830,20 lei (cea ... (vezi toată discuția)
Decizie pensie inger_parasit2013 inger_parasit2013 Buna ziua , intrebare : Mama mea a primit decizie de pensie (pentru limita de varsta) pe care scrie asa: B) - pesnie de asigurari sociale , total drepturi ... (vezi toată discuția)