avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Refuz de la medicul de familie pentru concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Refuz de la medicul de familie pentru concediu prenatal de 76 de zile

Conform OUG 158/2005

Art. 24
(2) Concediile pentru sarcinã şi lãuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimã obligatorie a concediului de lãuzie sã fie de 42 de zile calendaristice.
...

Conform OUG 158/2005:

Art. 45
(1) Certificatele de concediu medical pentru sarcinã se elibereazã pentru cel mult 30 de zile calendaristice de cãtre medicul de familie sau de cãtre medicul de specialitate obstetricã-ginecologie, care ia în evidenţã şi urmãreşte pe parcursul sarcinii gravida, pânã la durata maximã prevãzutã de lege.

Medicul meu de familie refuza sa-mi dea concediu prenatal de 76 de zile (la cererea mea - deci optiunea beneficiarului) deoarece se leaga doar de prima parte a legii cu impartirea de 63 si 63 de zile.
In acest caz, cum poate elibera medicul ginecolog acel certificat medical daca se poate elibera pe maxim 30 de zile? E doar un prim pas primul certificat medical pe care il pot duce apoi la medicul de familie sa-l prelungeasca?
Am discutat cu legea in fata cu medicul de familie si refuza sa vada partea a doua a legii. E prea tarziu sa-l schimb, deci e ok sa apelez la medicul ginecolog? Sau ce pot face in acest caz? Mi s-a spus ca fara o hartie scrisa de la CNAS ca poate sa-mi dea cu 76 de zile inainte concediu, nu imi da.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal getazanf getazanf doresc sa stiu cine imi elibereaza concediu prenatal,voi naste in perioada 10/15 noiembrie 2016,pe 2 sept.trebuie sa merg la scoala,dar nu doresc ,vreau sa/mi ... (vezi toată discuția)
Cine acorda concediul prenatal? danut_pisicut danut_pisicut Este adevarat ca medicul de familie nu poate acorda concediu prenatal mai devreme de 7 luni si 10 zile in baza recomandarii de catre medicul ginecolog al ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal dragosgad dragosgad ma lamureste si pe mine cineva care este treaba cu concediul prenatal si postnatal. de la cite saptamini sse da sau ? sau care este treaba cu concediu medical ... (vezi toată discuția)