avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul copiilor în imobilul moștenit: pot fi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul copiilor în imobilul moștenit: pot fi evacuat de mama, care a obținut un ordin de protecție?

Buna , sunt nou pe aici și foarte slab informat , problema este mama mea care vrea să mă evacueze din casa , casă fiind fiind 50/50 cu tatăl meu acesta decedat în urma cu 11 ani , înainte decesului ,ei fiind divorțați , menționez că nu s a făcut succesiunea , mama a recurs la un ordin de protecție pe care l a câștigat , luna viitoare avem un alt proces pentru avacuare din casa , as vrea sa stiu ce șanse ar avea să câștige acest proces , mă scuzați dar sunt foarte pararel cu toate chestiile astea ,aștept un răspuns , multumesc
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 21:39, 17 August 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă a obținut un ordin de protecție, înseamnă că o fi avut ea (i-ați dat) vreun motiv...
Ar trebui să dezbateți moștenirea (dvs. aveți partea tatălui din casă).
Și să faceți și partajul.
Prin instanță, presupun (căci „gălăgia” nepovestită din spatele ordinului de protecție mă împiedică să cred că vă veți împrieteni mâine la biroul unui notar).
Și fiecare să-și vadă de viața lui, dacă nu puteți conviețui.
Ultima modificare: Joi, 16 August 2018
romascanu, moderator
Daca nu va descurcati atunci angajati-va un av pt partaj,evacuare etc.Mai mult de atat este greu sa va raspundem fara a studia hotararea judecatoreasca prin care s a admis ordinul de protectie.
Situația de fapt expusă este lapidară, o opinie juridică pertinetă ar putea fi formulată după prezentarea exhaustivă a acesteia, după studierea soluției pronunțate în urma solicitării ordinului de protecție, etc.Mergeți la un avocat cu înscrisurile!

Totuși, având în vedere că sunteți în litigiu cu mama dvs, ar trebui să încercați să vă împăcați, vorbim totuși de un raport interuman fondat pe cea mai verosimilă afecțiune, ce trebuie să fie bazat și pe respect.
Mulțumesc frumos pentru răspunsurile Dvs , însă aș vrea să știu mai concret dacă ar putea câștiga procesul , oridnul de protecție a fost dispus pe termen de 4 luni, însă luna viitoare ar expiră termenul , însă mama mea a aplecat din nou la instanța , cu propunerea de evacuarea din imobil, menționez că nu am un avocat , deoarece nu am permit financiar ,sunt șanse să nu fiu evacuat ?
Admite, în parte, cererea de emitere a ordinului de protecţie, formulată de reclamanta MITITELU IULIANA, cu domiciliul în , C.N.P. , în contradictoriu cu pârâtul DRĂGOESCU DAVID-TEODOR, cu domiciliul în , şi pârâtul DRĂGOESCU PAUL-COSMIN, . Dispune, pentru o perioadă de 4 luni de la data emiterii prezentului ordin, următoarele: - obligarea pârâţilor DRĂGOESCU DAVID-TEODOR şi DRĂGOESCU PAUL-COSMIN la păstrarea unei distanţe minime de 100 de metri faţă de reclamanta MITITELU IULIANA, - evacuarea pârâţilor DRĂGOESCU DAVID-TEODOR şi DRĂGOESCU PAUL-COSMIN din imobilul situat în mun. Ploieşti, , jud. Prahova, şi - interzicerea pentru pârâţii DRĂGOESCU DAVID-TEODOR şi DRĂGOESCU PAUL-COSMIN a oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu reclamanta MITITELU IULIANA. Stabileşte onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 520 de lei, pentru asistenţa juridică asigurată pârâţilor DRĂGOESCU DAVID-TEODOR şi DRĂGOESCU PAUL-COSMIN, care va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei, în favoarea Baroului Prahova. Copia dispozitivului prezentului ordin de protecţie se va comunica, de îndată, Secţiei nr. 1 Poliţie Ploieşti şi se pune în executare, de îndată, de către sau, după caz, sub supravegherea poliţiei. Executoriu, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la pronunţare, care se depune la Judecătoria Ploieşti. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 11.05.2018.

Hotarare 4077/2018 din 11.05.2018

Alte discuții în legătură

Mostenire- succesiune nedezabatuta- ma poate evacua din imobil? nelutus78 nelutus78 Am o problema locuiesc in casa buniciilor care sunt decedati. Mentionez ca acestia nu au avut acte pe imobil iar tatal meu vrea sa ma scoata afara din imobil. ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta a unei persoane fara domiciliu stabil la adresa mr2005 mr2005 Buna ziua, casa in care locuieste mama mea este proprietatea ei si a tatalui care este decedat.Din pacate nu am reusit sa facem succesiunea in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire Anca Morarita Anca Morarita Buna ziua, Parintii mei sunt separati de 5 ani, nu au divortat,mama locuieste cand la mine cand la sora mea,ne ajuta foarte mult in educatia copiilor(a fost ... (vezi toată discuția)