avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - partaj - credit bancar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - partaj - credit bancar

Din motive pe care nu le voi enumera aici doresc sa divortez. Nu avem bunuri comune de impartit. Ambii suntem la a doua casatorie si piecare avem bunuri proprii.
Avem insa un credit la banca facut pe numele sotiei iar eu sunt coplatitor.
Creditul a fost folosit pentru modernizarea apartamentului sotiei, apartament in care am locuit impreuna pana acum.
Am platit impreuna aprox. 20 de rate.
Doresc ca sotia sa ramana in continuare titular al imprumutului iar mie sa mi se restituie 1/2 din ratele platite deoarece eu nu voi mai beneficia de imbunatatirile din apartament. Mentionez ca toate facturile sunt pe numele sotiei (la termopan, usa metalica, materiale de constructii, etc)
Pot recupera acei bani? Cum trebuie sa procedez?
Adresati-va judecatoriei , in vederea valorificarii dreptului de creanta , (dreptul la actiune stingandu-se in termenul general de 3 ani )

Succes.
Intai divortati apoi partajati...
Atat timp ce facturile pe imbunatatirile aduse apartamentului sunt emise in perioada cat ati fost casatoriti, se prezuma ca imbunatatirile sunt facute de catre ambii soti, fiind considerate bunuri comune. Dar cum nu veti putea lua aceste imbunatatiri prin partajarea in natura (adica un geam, o usa....), si in consecinta aveti un drept de creanta asupra acestor imbunatatiri.
OK. Pot valorifica acest drept de creanta si pot recupera o parte din bani dar creditul ramane credit.
Ce se intampla in situatia in care sotia nu va mai plati ratele ramase din acest credit?
Ma poate forta banca sa platesc eu in continuare?
Nu ati avut o discutie cu sotia? Care este parerea ei? Daca cadeti de comun acord cum da faceti in privinta creditului si a imbunatatirilor aduse, puteti depune o tranzactie la dosar , iar instanta va tine cont de invoirea partilor.
Daca nu....trebuie sa va luptati in instanta.

Alte discuții în legătură

Buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns,fratele meu si sotia ... Elena nastase Elena nastase buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns,fratele meu si sotia lui vor divorta mentionez ca au un baietel de 2 ani.Fratele meu a cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)
Cum se impart datoriile dupa divort? bebela bebela Eu si sotul meu divortam.Avem un credit pentru nevoi personale, din care am cumparat masina, iar o mica parte din credit l-am investit in apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri proprii o_mamarutza o_mamarutza Un apartament achizitionat de sot inaintea casatoriei prin credit ipotecar cu avans 50%, cum este considerat avand in vedere ca ratele din momentul casatoriei ... (vezi toată discuția)