avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunarea generala a asociatiei de proprietari dupa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunarea generala a asociatiei de proprietari dupa legea noua 196 din 2018

Buna ziua,
As avea rugamintea daca poate cineva sa clarifice cea ce vrea sa spuna art. 47 (4) din noua lege 196 din 2018, cu privire la convocarea AG.
Articolul prevede ca "Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator sau ...".
Ce presupune anuntarea pe baza de tabel nominal convocator ?
Inseamna ca toti proprietarii trebuie sa semneze ca au luat la cunostinta de convocarea AG ?
Nu mai este suficient sa anuntam AG doar la avizier cu 10 zile inainte ?
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
florin555, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:37, 24 August 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
(4) Proprietarii sunt anunţaţi, prin afişare la avizier şi pe bază de tabel nominal convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunţaţi pe baza tabelului nominal convocator, prin poştă cu scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire, asupra oricărei adunări generale a asociaţiei de proprietari, cu cel puţin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale, cu excepţia adunărilor generale extraordinare sau a adunărilor generale reconvocate care se pot convoca, în condiţiile prevăzute la alin. (3), cu cel puţin 3 zile înainte de data stabilită

O ineptie a parlamentarilor, din moment ce au fost anuntati prin afisare la avizier se intelege ca proprietarii au fost informati despre adunarea generala!

Potrivit prevederii respective se intelege ca trebuie si tabel convocator pe langa afisare!

O scrisoare recomandată, cu conţinut declarat şi confirmare de primire trimisa prin posta costa in jur de 7-8 lei intern si peste 15-20 lei extern, daca ai 50 de proprietari care nu sunt acasa cand umbli cu tabelul nominal convocator in batz sa semneze de instiintare te costa peste 350 lei, bani aruncati in vant, chiar daca au fost instiintati prin posta asta nu presupune ca se vor prezenta la AG.

Daca exista si proprietari prin strainatate, USA, Canada, Australia, UE, nonUE, nu mai socotim costurile scrisorilor recomandate cu continut ...
Aveti dreptate,insa acum aproape oricine are o adresa de mail.La noi in bloc nimeni nu anunta adunarile generale, le fac pe ascuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca ar putea exista si varianta de a se incheia un proces-verbal pe care sa semneze doi martori pentru ipoteaza in care proprietarul refuza sa semneze sau daca nu este gasit acasa de mai multe ori sau locuieste in strainatate.
Varianta cu posta necesita costuri care pot fi mari dar este cea mai sigura.Insa, si procesul-verbal are valoare probatorie in cazul contestarii hotararii.

Este posibil ca scopul legii sa fi fost tocmai evitarea luarii hotararilor pe ascuns...
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Asta este culmea idioteniei. Cum sa faci asa ceva ?
Parlamentarii astia au convocat vreo intrunire in care mai intai aduni semnaturi de la toata lumea precum ca urmeaza o intalnire, iar cei ce nu sunt de gasit sau nu vor sa semneze sa ii informezi prin posta cu confirmare de primire ?
Eu am preluat de curand functia de presedinte si presupun ca o voi lasa mai repede dacat am preluat-o. Asta in conditiile in care nimeni nu vrea sa preia aceasta functie in asociatia noastra.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parlamentarii lucreaza zilnic.
La ei nu trebuie sa faca convocare.
E diferita situatia.

Aveti chestia cu procesul-verbal care sa va ajute.

Alte discuții în legătură

Tabel convocator adunare generala fiordul fiordul Tabel convocator Adunare Generala Buna ziua, este semnarea Tabelului Convocator obligatorie inainte de Adunarea Generala pentru participarea la adunarea ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In vederea convocarii proprietarilor la AG, daca intr-un imobil locuiesc chiriasi, acestia pot semna pe tabelul convocator? La sedinta, pot veni ... (vezi toată discuția)
Buna seara. pentru ca in lege , despre ag spune ca: '' (4) proprietarii ... vali m vali m Buna seara. Pentru ca in lege , despre AG spune ca: \'\' (4) Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator ... (vezi toată discuția)