avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... internet
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

internet

daca sunt insultat de o persoana pe facebook, dar contul persoanei este fals, anonim, fara date personale, apoi acel cont este sters, cum pot actiona pt a il identifica pe individ si a-l da in judecata ? administratorii facebook imi vor da locatia sa ? ce procedura trebuie sa urmez ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:54, 29 August 2018
Aveti dreptul de a cere datele de identificare dar daca datele sunt false tot nu va ajuta in procesul.civil.
Trebuie sa fie o persoana identificata pentru a fi judecat procesul.
va multumesc pt raspuns. asadar, daca individul are un cont de fb cu nume fals si date aiuristice (nascut in 1918 ,locuieste in new york ), ba mai mult, se pare ca si-a si sters contul intre timp, nu pot sa cer facebook sa imi spuna locatia sa, ip-ul, providerul de net, locatia telefonului de pe care posteaza ? banuiesc ca le au, dar tin la confidențialitate.
Pentru a justifica solicitarea dvs. ar trebui sa dovediti ca a comis o fapta delictuala.
In caz de infractiun s-ar fi ocupat politia de toate acestea.
iertati-mi insistenta, dar trebuie sa am o hotarare a unei instante ca sa fortez facebook sa imi dea aceste date, nu ? iar in fata instantei trebuie sa dovedesc fapta. practic sa prezint postarea si sa demonstrez ca am fost prejudiciat. totul in absenta lui ?
nu, nu a comis o infractiune. ca sa fiu concret, mi-a spus ca "'se intreaba pe ce pile am fost angajat" si apoi mi-a adresat apelativul ''bou.''
Asta nu e o infractiune. Prinde orbu' scoate-i ochii. Pana va da tribunalul mandat datele sunt sterse definitiv. Asta daca ati castiga procesul, ceea ce nu e deloc sigur.

Pot repeta aici ce am scris pe 22 ianuarie 2016:

Poate da in judecata daca stie pe cine sa dea in judecata (deci nu pe A.N.) si chiar in acest caz trebuie sa dovedeasca faptul ca a dat in judecata pe cine trebuie. Si, ma intreb, daca Politia nu se baga, cum va face dovada? Cere mandat contra websiteului, dand websiteul in judecata, gaseste IP-ul. Daca e IP e proxy de anonimizare, nu mai poate dovedi nimic. Daca nu e IP de anonimizare, da providerul in judecata. Daca e provider din Australia trebuie sa-l dea-n judecata in Australia. In cazul fericit in care providerul deconspira identitatea faptasului, ramane sa-l dea in judecata pe faptas. Parerea mea e ca pana termina primele doua procese raspunderea s-ar putea prescrie si degeaba mai porneste al treilea proces. Iar daca ar castiga al treilea proces si respectivul n-are de unde plati ramane cu banii dati pe avocati si proceduri.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună seara!! am și eu o scurtă întrebare, dacă cineva a ... Sabrinaina Sabrinaina Bună seara!! Am și eu o scurtă întrebare, dacă cineva a făcut un cont fals de facebook și a vorbit cu o anumită persoană, iar persoana respectivă ... (vezi toată discuția)
Defaimare Mara Maria Mara Maria Am fost defaimata de pe un cont fa Ls facebook .Intrebarea mea este pot afla cine este proorietarul contului fals (vezi toată discuția)
Cum as putea dovedi ca o persoana a creat un cont fals de facebook ... lucian.moscaliuc.sv lucian.moscaliuc.sv Cum as putea dovedi ca o persoana a creat un cont fals de facebook si o denigreaza pe fosta sa sotie. Vrem sa o dam in judecata pentru calomnie si furt de ... (vezi toată discuția)