avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nespecificare pe procesul verbal plata in 15 zile ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nespecificare pe procesul verbal plata in 15 zile amenda

Buna ziua
Am luat o amenda de 652 de lei si retinerea permisului pe 90 de zile , posibilitatea de a reduce la 30 in cazul in care dau examenul grila 13-15
Poate duce la nulitate daca :
--Pe proces nu face referire la noua lege de plata a amenzii in 15 zile ( nu e taiat scrisul de 2 zile si nici mentionat in constatare )
-- Pe proces nu este specificat citez " apartul de radar in miscare cu seria xxx montat pe dacia logan cu nr xxxxxxx aflat in miscare ( dupa cuvantul "miscare " nu trenuia sa mentioneze si directia pe sens sau contrasns ? )
In proces nu au fost martori
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bogdan_2018 , utilizator 14:25, 10 Septembrie 2018
Buna ziua,
Incercati.
Sper sa aveti sorti de izbanda.
~ Conținut șters la cerere ~
Faptul ca nu a mentionat sensul de mers al autovehicului echipat cu radar ?
Faptul ca nu a mentionat sensul de mers al autovehicului echipat cu radar ?

grosuanatolie a scris:

Prin faptul ca nu a taiat doua zile plata amenzii, si nu a indicat 15 zile- nu vad ca vi s-ar crea o vatamare grava, care sa duca la anularea pv.

Daca era invers, si anume termenul vechi de plata era de 15 zile si termenul nou de doua zile, atunci da, era vatamare grava, care nu poate fi inlaturata decat anuland pv - ati fi lipsit de dreptul de a face plata la jumatate., deoarece ati fi mers in continuare pe premiza acelor 15 zile, si de fapt sunt 2.

Ori acum, dvs aveti dreptul de a plati jumatate in 15 zile., nu in doua zile.

Oricum, incercati.

Mai observ inca o eroare
Procesul a fost completat in 07.08.2018.
Specifica in scris citez : "suspendarea permisului "incepand" din data 23.09.2018
Ca permisul sa fie suspendat, incepand cu data de 23.09.2018 trebuie ca acest proces verbal sa intre in vigoare din data de 08.09.2018 ora 00:00 h ci nu din data de 07.09.2018 cand l-am primit . Este corect ?

Dovada de condus citez "incepand cu data de 07.09.2018 pana la data de 22.09.2018"

grosuanatolie a scris:

Prin faptul ca nu a taiat doua zile plata amenzii, si nu a indicat 15 zile- nu vad ca vi s-ar crea o vatamare grava, care sa duca la anularea pv.

Daca era invers, si anume termenul vechi de plata era de 15 zile si termenul nou de doua zile, atunci da, era vatamare grava, care nu poate fi inlaturata decat anuland pv - ati fi lipsit de dreptul de a face plata la jumatate., deoarece ati fi mers in continuare pe premiza acelor 15 zile, si de fapt sunt 2.

Ori acum, dvs aveti dreptul de a plati jumatate in 15 zile., nu in doua zile.

Oricum, incercati.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis csaba32 csaba32 Am fost surprins cu 102km/h (#-o) in localitate, suspendare permis 90 zile si 603 lei amenda. Doresc sa stiu in ce conditii pot contesta PV si daca am sanse ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru ca nu am oprit la stop Radu-Petru Radu-Petru Buna ziua, Astazi mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile pe motiv ca ( citez din PV) \" A condus atutoturismul X pe strada Y iar la ... (vezi toată discuția)
Depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile? maarkyM maarkyM Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de ... (vezi toată discuția)