avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract chirie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract chirie

Buna ziua. Societatea A inchiriaza catre societatea B o suprafață de teren. Societatea B subinchiriaza catre societatea C o parte din suprafața de teren. Societatea A isi da acordul scris pentru subinchiriere. Dupa 2 ani, societatea B cere către societatea A, rezilierea anticipată a contractului de inchiriere si întocmirea unui nou contract. Societatea A este de acord. Dar, societatea B nu il anunță pe subchirias de noul contract, pentru care nu mai are acordul de la societatea A. Dupa cateva luni, societatea B nu își plătește chiria iar societatea A reziliaza unilateral contractul dintre A si B pe motiv de neplata a chiriei, si cere de la C ca plata chiriei sa se faca in contul lui A, chiar dacă factura de chirie vine în continuare de la B. În cazul în care nu vine factura de la B, societatea A ii cere lui C sa plateasca cf art. 319 alin 18 din codul fiscal ( inteleg ca vrea ca C sa autofactureze). Subliniez că societatea A nu dorește să facă un contract de închiriere cu C, nici sa factureze, întrucât nu exista raporturi juridice. Cui trebuie să plătească C chirie, si pe ce baza, în cele câteva luni cat mai ocupa terenul, căci mutarea nu se poate face decât în câteva luni. De asemenea, A si B sunt în proces, B nu vrea sa părăsească spațiul si cere în continuare chirie de la subchirias.

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza -ajutooooor! rodia rodia O societate B care are in chirie un spatiu de la o societate A vrea sa subinchirieze o parte din acesta (3 camere) la diverse persoane fizice. Proprietarul ... (vezi toată discuția)
Contract de subinchiriere spatiu Ramona24 Ramona24 Salut! iN C ONTRACTUL CADRU DE INCHIRIERE SUNT STABILITE ANUMITE CLAUZE...CHIRIASUL SUBINCHIRIAZA LA RANDUL LUI SPATIUL( cu acordul proprietarului) ... (vezi toată discuția)
Facturi utilitati la subinchiriere spatiu kikitam kikitam o societate comerciala a inchiriat un spatiu mai mare pe care il subinchiriaza pe anumite suprafete ; Pentru acest spatiu, proprietarul ii factureaza si ... (vezi toată discuția)