Nu sunt avocat dar am tot vazut in cercuri de amici / cunostinte si am tot citit despre cazuri similare cu al dvs. Unii au ales varianta fara avocat sau (si mai rau) sa conteste / sa nu recunoasca si eventual sa faca apel la sentinta pronuntata in recurs.
In cazurile stiute de mine (si sunt destule) toti ce au recunoscut stiind ca au incalcat legea, au beneficiat de clementa. Cei ce au ales sa se puna Gigi Contra, au avut de pierdut, procesul durand inca 6-8 luni, timp in care tot nu puteau conduce...
Din ce ati relatat, am inteles ca aveti domiciliul in UK. Deci, fiind in UK, nu o sa puteti fi mereu prezent la termenele dosarului penal pe rol. Chiar mergand pe recunoasterea faptei, procurorul va instiinta instanta de judecata, dupa care tribunalul va dispune cand se vor judeca termenele...si credeti-ma, poate dura mai bine de un an chiar si recunoscand fapta...am un amic personal care a recunoscut si tot a durat 16 luni pana s-a terminat procesul si s-a pronuntat sentinta.
Daca sunteti in tara si credeti ca veti putea ajunge la termenele de judecata, atunci puteti opta si pentru varianta fara avocat (oricum nerecomandata).
Rolul avocatului in cazul dvs este de a va prezenta ca pe cineva care vinovat fiind, si-a recunoscut vina, isi asuma faptele si va prezinta intr-o lumina mai favorabila din toate celelalte puncte de veder ce completul le poate lua in considerare (prima abatere, recunoasterea faptei, bun familist etc...stiu avocatii ce anume va poate ajuta la "indulcirea" pedepsei. Tot avocatul se va interesa constant de situatia dosarului, termene, documente / acte doveditoare in folosul dvs care sa va puna intr-o lumina ceva mai favorabila...La individualizarea pedepsei se va tine cont de circumstantele reale si personale de la caz la caz.
Si motive sa va angajati un avocat (sau nu, caci sunt si avocati care din pacate nu sunt profesional capabili...) le puteti deduce si dvs daca doar tastati "alcool la volan" pe acest portal
www.avocatnet.ro/cautare?q=a...