avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit calculat gresit cladire rezidențiala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit calculat gresit cladire rezidențiala

Buna ziua. In anul 2016 am cumparat o proprietate de la un dezvoltator un apartament nou pe firma. Am fost la primaria arondata sa depun declaratia 002, iar din greseala am pus in casuta "nerezidentiale" numarul si data actului de proprietate. In anul 2017 nu a venit nici o înștiințare la firma ca as avea ceva plata. Acum 2 zile a venit la firma o somatie de plata cu titlu executoriu. Suma de pe somație este extraordinar de mare, apartamentul avand calculatia cladirilor nerezidentiale (1,5%) din valoare in de 0.15% cat au cladirile rezidențiale in aceasta zona.(pt anii 2017 si 2018)
Apartamentul a fost folosit numai pentru locuit, a fost închiriat in tot acest timp unei persoane fizice si am contract plus plata facturilor de chirie prin banca. Deci fost folosit doar in scop rezidențial.

Am fost la primarie, am spus problema dar mi s-a spus ca nu se mai poate face nimic si ca trebuie sa platesc taxele de 10 ori mai mari. A zis ca nu i interesează ca am gresit initial, iar daca vreau sa fac o schimbare pot sa o fac doar din anul 2019.
Nu mi se pare corect. Ok am gresit in acte, dar realitatea este cu totul si cu totul alta. Chiar nu mai pot face nimic sa se recalculeze taxele in mod corect?
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2018
CORNEKUS, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce pot face? trebuie sa-i dau in judecata? CORNEKUS CORNEKUS Buna ziua. In anul 2016 am cumparat o proprietate de la un dezvoltator un apartament nou pe firma. Am fost la primaria arondata sa depun declaratia 002, iar ... (vezi toată discuția)
Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)
Declarare spatiu: rezidential sau nerezidential kalyana kalyana Buna seara Am urmatoarea situatie In anul 2015,am construit un spatiu pe persoana fizica,care ulterior a devenit in urma unui contract de comodat intre mine ... (vezi toată discuția)