Buna ziua ,Am fost angajat Aprilie 2017 iunie 2018 dupa care am intrat in concediul medical 3 luni pana pe data de 1 octombrie si am incetat contractul de munca , daca ma angajez din nou cu 2 luni inainte de a naste sotia beneficiez de indemnizatie ? Multumesc
Buna ziua,
Care e data preconizata de a naste sotia?
In functie de asta calculati 24 de lunii anterioare si vedeti cate din ele au fost lucratoare ? ( Spre ex. va naste pe 15.11.2018- perioada eligibila, sa zic asa, va fi Decembrie 2016- Noiembrie 2018 in care trebuie sa aveti 12 lunii cu venituri impozabile- salariu, somaj, etc., pentru a beneficia de indemnizatie)
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de aceasta este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
In momentul nasterii nu trebuie sa fiti angajat, ci sa aveti realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit .