avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Paternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Paternal

Buna ziua ,Am fost angajat Aprilie 2017 iunie 2018 dupa care am intrat in concediul medical 3 luni pana pe data de 1 octombrie si am incetat contractul de munca , daca ma angajez din nou cu 2 luni inainte de a naste sotia beneficiez de indemnizatie ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:35, 7 Octombrie 2018
Buna ziua,
Care e data preconizata de a naste sotia?
In functie de asta calculati 24 de lunii anterioare si vedeti cate din ele au fost lucratoare ? ( Spre ex. va naste pe 15.11.2018- perioada eligibila, sa zic asa, va fi Decembrie 2016- Noiembrie 2018 in care trebuie sa aveti 12 lunii cu venituri impozabile- salariu, somaj, etc., pentru a beneficia de indemnizatie)
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de aceasta este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Deci trebuie sa fi angajat in momentul nasteri nu conteza din ce data ,si sa fi cotizat la stat 12 luni in ultimi 2 ani
In momentul nasterii nu trebuie sa fiti angajat, ci sa aveti realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit .
Multumesc pentru raspuns o zi minunata !

Alte discuții în legătură

Indemnizație crestere copil julia_mik julia_mik As vrea sa stiu daca raman gravidă si sunt angajată iar la scurt timp dupa după ce anunt firma ca sunt însărcinată imi dau demisia(probleme personale) ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie fara stagiu de cotizare in ultimele 12 luni Daniel Rus81 Daniel Rus81 Buna ziua, In situatia in care sotia,nu are stagiu de cotizare in ultimele 12 luni,poate solicita indemnizatie de crestere a copilului,avand in vedere ca a ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Lps ped Lps ped Buna ziua! Va prezint situatia urmatoare: Am lucrat, dupa cum urmeaza: 15 sept. 2015-15 iun. 2016 15 sept. 2016 -16 iun. 2017 Acum voi avea contract tot ... (vezi toată discuția)