avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire venituri aferente concediului medical
Discuție deschisă în Executare silită

poprire venituri aferente concediului medical

buna ziua.

pe perioada concediului medical, se pot face in continuare retineri pe venit, saalriu, (retineri in urma unor popriri care nu reprezinta "sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale")?
incepand cu luna octombrie angajatul este in concediu medical pe cod indemnizatie 01-boala obisnuita iar incepand cu luna noiembrie va fi tot in concediu medical pe urmatoarele 4 luni pe cod indemnizatie 08-sarcina si lauzie.
Conform codului de procedura civila "Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel"
la ajutoare incapacitate de munca intra si concediile medicale?
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2018
karlasofia, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire salariu carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Un salariat are o poprire pe salariu - in lua in care are si un concediu medical - 4 zile - i se opreste aceeasi suma ca si poprire ( aceasta ... (vezi toată discuția)
Poprire vs concediu medical gina2010 gina2010 Buna ziua, daca am sosita pe numele unui salariat o poprire iar el s-a aflat o buna parte din luna iunie in concediu medical, ii pot retine1/3 din netul ... (vezi toată discuția)
Poprire cu contestatie adrianagvr adrianagvr Buna ziua. in urma neachitarii unui credit am poprire pe salariu. Am facut contestatie la executare de pe data de 7.02. Au trecut 45 de zile si nu am primit ... (vezi toată discuția)