Buna ziua. Eu, in calitate de presedinte al unei asociatii de proprietari vreau sa demisionez. Uitandu-ma in lege, nu am un termen anume, si nu se intelege, ce va face comitetul executiv, adica daca si acesta este demis de drept, sau ramane in functie? Se spune ca "in caz de încetare a mandatului preşedintelui înainte de termen, comitetul executiv convoacă, în termen de 5 zile de la încetarea mandatului, o adunare generală pentru alegerea unui nou preşedinte" In plus de asta mai exista o conditionare. "În cazul demisiei unui membru al comitetului executiv al asociaţiei de proprietari, membrul demisionar îşi exercită toate atribuţiile şi răspunderile până la data alegerii unui nou membru al comitetului executiv în locul acestuia". Adica, nu pot demisiona, pana cand nu este ales un alt presedinte?
Comitetul ramane mai departe in functie dupa demisia dvs., trebuie sa faca precum ati citat.
Puteti demisiona (adica sa depuneti cererea de demisie), dar va veti exercita atributiile pana la alegerea unui nou presedinte. Veti deveni un presedinte demisionar in functie - cred ca v-ati mai intalnit cu titulatura asta pe la directori/ministri etc.
In speta initiata de dv,nu are nici o legatura presedintele de asociatie cu activitatea comitetului executiv
Daca se muta sau decedeaza presedintele de asociatie ,automat comitetul executiv inceteaza sa activeze ?
Este temeinic si legal ca sa anuntati oficial interesul pentru renuntare la functie,iar
comitetul executiv cu respectarea termenului legal prevazut urmeaza sa convoace adunare generala
Este ce am presupus/inteles. Citind si recitind legea in cauza, si comparand, cu discutiile pe forum, am avut un moment de deruta, vazand ca cineva spunea de vicepresedinte, ca presedinte interimar, si ma gandeam ca ceva mi-o fi scapat. Va multumesc pentru raspuns.
Asa este. In plus, ca sa sa nu o lungesc, o schimbare de domicilu in alta parte, nu ar fi rau venita. Asta intrucat, automat duce la pierderea calitatii de mambru al Asociatiei de proprietari, si implicit din C.E, lasandu-i sa-si bata capul. Multumesc de raspuns
Schimbarea de domiciliu nu ajuta cu nimic, nu e stipulat in lege ca presedintele, membrii comitetului sau membrii asociatiei sa locuiasca sau sa-si aibe domiciului in respectivul condominiu.
Variantele cele mai bune sunt sa va retrageti din asociatia de proprietari sau sa instrainati proprietatea (donatie copiilor, sotiei). Variantele acestea nu se inscriu la 'demisie' si au efect imediat. Ambele inseamna pierderea calitatii de membru al asociatiei => nu mai puteti fi in nicio functie de conducere a asociatiei (dar nici nu mai puteti vota).
Alegere presedinte
timpuriu
candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)