avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident în parcare cu autor necunoscut: în această ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident în parcare cu autor necunoscut: în această situație proprietarul trebuie să-și repare mașina pe cheltuiala proprie ?

Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: In cursul zilei de azi, unui vecin i-a fost frecata masina in timp ce se afla in parcare publica. Nu stie cine a fost autorul, dar in aceasta situatie trebuie sa-si repare masina pe cheltuiala proprie ?, presupun ca da. Ar mai fi si alta varianta ? Multumesc, daca ma poate ajuta cineva.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 07:38, 30 Octombrie 2018
Trebuie sa mearga la biroul de accidente usoare pentru a declara incidentul ulterior i se va elibera o autorizatie de reparatie cu care va putea merge la service. In cazul in care are CASCO va apela la firma de asigurari repetand procedura prealabila descrisa anterior.
Multumesc dl. Tirlea Andrei, deci daca nu are CASCO tr. sa-si repare masina pe propria cheltuiala, bineanteles pe baza autorizatiei de reparatie ?...am auzit ceva de ceva fond pt. victimele strazii...poate nu are nicio legatura, nu stiu, toate cele bune va doresc.
FPVS deconteaza reparatia auto cu autor necunoscut doar in situatia in care exista si victima pentru care s-a eliberat un CML cu cel putin 60 de zile de ingrijiri medico-legale, ceea ce nu este cazul aici.V a trebui sa obtneti o autorizatie de reparatie de la biroul tamponari, si da, reparatia se face pe cheltuiala dv. Puteti solicita prin Politia rutiera sa se verifice camerele de luat vederi din parcare pentru a putea fi identificat faptuitorul.
Multumesc mult doamna Olga Tanase, o zi frumoasa va doresc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
BAAR intervine in calitate de Organism de plata a despagubirilor, prin Directia FPVS, in cazul accidentelor provocate pe teritoriul Romaniei prin intermediul unui vehicul sau tramvai neasigurat pentru RCA in urmatoarele conditii:

daca vehiculul sau tramvaiul a fost identificat, dar nu era asigurat pentru RCA, se acorda despagubiri atat pentru daune materiale, cat si pentru vatamarea integritatii corporale sau sanatatii ori pentru deces;
daca vehiculul sau tramvaiul ramane neidentificat, se acorda despagubiri doar pentru vatamarea integritatii corporale sau sanatatii ori pentru deces, se acorda despagubiri si pentru daune materiale cu aplicarea unei fransize de 500 de euro in echivalent lei la cursul comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data producerii accidentului, daca in urma unui astfel de accident a rezultat decesul unei persoane sau s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii unei persoane o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile; accidentul produs de un vehicul care a ramas neidentificat este accidentul in care respectivul vehicul a intrat in coliziune directa cu persoana accidentata sau cu bunul pe care l-a avariat, dupa care a parasit locul accidentului;
in situatia producerii riscului pe perioada suspendarii contractului RCA, conform art. 6 alin. (6).

sursa [ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Urgent ! avem următoarea situatie: - masina găsită lovită grav in ... silvana25 silvana25 Avem următoarea situatie: - masina găsită lovită grav in parcare, accident declarat de către soferul vinovat la politie; - asigurarea vinovatului s-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . in urma unui accident petrecut intre un autoturism ... ionel rapeanu ionel rapeanu buna ziua . in urma unui accident petrecut intre un autoturism si un animal salbatic respectiv un porc mistret unde sa produs paguba la autoturism iar ... (vezi toată discuția)
Dauna auto copac cazut lord_costin lord_costin Buna ziua, In urma cu 2 luni am avut parte de un eveniment nefericit. In urma unei vijelii un copac a cazut pe masina mea. Dauna se ridica la aproximativ ... (vezi toată discuția)