avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce anexe ar trebui să cuprindă arhiva zip a ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce anexe ar trebui să cuprindă arhiva zip a situațiilor financiare interimare?

Buna ziua,

Ce anexe ar trebuii sa cuprinda arhiva zip a sit. fin interimare? In instructiunile de completare spune ceva de situatia pozitiei financiare si a rezultaului global

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:12, 31 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordinul 3067/2018 care completeaza Ordinul 1802/2014, precizeaza asa:

(1) Entităţile care au optat, potrivit legii, pentru repartizarea trimestrială de dividende, întocmesc situaţii financiare interimare formate din bilanţ şi contul de profit şi pierdere. Aceste componente au aceeaşi structură cu cea aplicabilă situaţiilor financiare anuale întocmite conform prezentelor reglementări. Veniturile şi cheltuielile astfel raportate se stabilesc cumulat de la începutul exerciţiului financiar până la finele trimestrului pentru care entitatea a optat să repartizeze dividende.
(2) Situaţiile financiare interimare se întocmesc utilizând politicile contabile aplicate de entitate la data întocmirii acestora. Situaţiile financiare interimare sunt însoţite de politicile contabile semnificative.


Deci se vor anexa politicile contabile semnificative.

De pozitia financiara si situaţia rezultatului global se vorbeste la soc care aplica Reglementările contabile conforme cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.844/2016.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc...Si politicele contabile semnificative ce cuprind?...notele explicative la bilant?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
ionela11, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De exemplu:
- alegerea metodei de amortizare a imobilizărilor;
- reevaluarea imobilizărilor corporale sau păstrarea costului istoric al acestora;
- înregistrarea, pe perioada în care imobilizările corporale sunt trecute în conservare, a unei cheltuieli cu amortizarea sau a unei cheltuieli corespunzătoare ajustării pentru deprecierea constatată;
- alegerea metodei de evaluare a stocurilor;
- contabilitatea stocurilor prin inventarul permanent sau intermitent etc.
- bazele de evaluare aplicate diferitelor elemente;
- conformitatea politicilor contabile adoptate cu principiile contabile prevăzute de prezentele reglementări;
- orice modificări semnificative ale politicilor contabile adoptate;
- inregistrarea stornării unei operaţiuni contabile aferente exerciţiului financiar curent se efectuează fie prin corectarea cu semnul minus a operaţiunii iniţiale (stornare în roşu), fie prin înregistrarea inversă a acesteia (stornare în negru), în funcţie de politica contabilă şi programele informatice utilizate.

Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc...si termenul de depunere este de 30 de zile de la aprobare nu?...cum este daca luna septembrie s-a incheiat pe 25 octombrie cu declaratii cu tot?

Si aceste situatii interimare sunt supuse auditului chiar daca societatea nu are obligatia auditarii situatiilor financiare anuale?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
ionela11, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situaţiile financiare interimare se depun la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în termen de 30 de zile de la aprobarea acestora de către adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor.

Deci puteti sa intocmiti si azi situatiile la 30.09, AGA sa le aprobe peste o saptamana si dupa aveti termen 30 zile (de la aprobarea AGA).
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

Alte discuții în legătură

Cine semneaza pt aceste situatii financiare interimare 2018? ionela11 ionela11 Buna ziua, Am repartizat dividende in trimestrul 3 si trebuie sa intocmesc situatii financiare interimare. In lege scrie ca situatiile financiare interimare ... (vezi toată discuția)
Politici contabile sacko sacko cf omfp 3055/2009 art.10 trebuie elaborate politici contabile proprii. Intrebarea este daca aceste politici se intocmesc si la 30 iunie (bilant semestrial) sau ... (vezi toată discuția)
Intocmirea politicilor contabile  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu La sugestia colegei noastre Corina Maran (@Herra_ ) readuc in atentia Dvs.un subiect care ne intereseaza pe toti cei care lucram in domeniul ... (vezi toată discuția)