avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare presedinte asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare presedinte asociatie de locatari

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie

In blocul in care locuiesc, un bloc mic, 3 etaje, 4 apartamente, fostul presedinte al asociatiei a decedata anul trecut,

Momentan sunt singurl care locuieste permanent in bloc si singurul care se poate ocupa de administrarea imobilului.

Administrarea efectiva a blocului se face printr-o firma specializata (plata facturi, diverse reparatii, intretinere...etc), plata intretinerii se face prin virament bancar intr-un cont la acea firma specializata

Am fost la banca sa schimb titularul acelui cont pe numele meu si banca mi-a spus ca schimbarea presedintelui asociatiei se face la primarie si asa mai departe, nu a stiut sa imi ofere mai multe detalii...

In concluzie, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, care ar fi pasii de urmat sa stiu de unde incep sa fac aceasta schimbare

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Traian Guranoiu , utilizator 10:22, 7 Noiembrie 2018
Pentru a va informa corect si concret parcurgeti disp L nr 196/2018 care prevede inclusiv procedura de alegere presedinte de asociatie de proprietari
Alegerea presedintelui de asociatie reprezinta materializarea interesului membrilor proprietari in cadrul adunarii generale si se probeaza cu procesul verbal al adunarii generale
Inspectorii din primarie nu au autoritatea si competenta sa schimbe presedinti de asociatie de proprietari
Precizati ca vechiul presedinte a decedat anul trecut
Dispozitia in vigoare prevede ca adunarea generala se convoaca ori de cate ori este necesar,cel putin o data pe an in primul trimestru
Anul acesta nu a fost convocata adunare generala ?
Buna dimineata

Multumesc pentru raspuns, desi suntem doar 4 apartamente este cam dificil de organizat aceasta adunare deoarece: un locatar este tot timpul plecat in UK, un alt apartament este inchiriat la un cetatean turc.....destul de dificil de prins pe toata lumea la un loc.

Alta varianta nu exista banuiesc?

Multumesc
Conform dispozitii in vigoare proprietarii care nu pot fi prezenti la adunarea generala pot imputernicii prin delegatie sa fie reprezentati de catre alt membru proprietar
Multumesc pentru ajutor

O zi frumoasa!

ynocentta a scris:

Conform dispozitii in vigoare proprietarii care nu pot fi prezenti la adunarea generala pot imputernicii prin delegatie sa fie reprezentati de catre alt membru proprietar

Buna ziua

ma puteti ajuta va rog frumos, care sunt pasii pentru a convoca adunarea generala ?

Nu cunosc si in lege nu imi dau seama care sunt pasii si ce am efectiv de facut

Multumesc
Traian

Alte discuții în legătură

Prezenta la agex gambette gambette Initiatorii convocarii AGEx in conditiile in care asociatia nu are conducere adica min.20% din nr. membrilor asociatiei de proprietari au obligatia de a fi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi permiteti sa va prezint o speta. in blocul ... hamamet hamamet Buna ziua, Va rog sa-mi permiteti sa va prezint o speta. In blocul in care locuiesc, in cadrul Adunarii Generale pt. alegerea unui nou Presedinte si a unui ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala asociatie proprietari buna ziua, pentru ... alex5 alex5 convocare adunare generala asociatie proprietari buna ziua, pentru convocare unei adunari generala a unei asociatie proprietari, trebuie convocati doar ... (vezi toată discuția)