avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Folosire adresa mail client in folosul clientului
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Folosire adresa mail client in folosul clientului

Buna ziua,

M ar ajuta un raspuns in urmatoarea situatie:

1. Am un client care a cerut sa i se crate, valideze un numar impresionant de adrese de mail (50.000) ca urmare a GDPR ului

2. Am folosit mai multe servicii platite in acest sens, dar si asa multi dintre cei carora clientul le a colectat mailurile de a lungul ultimilor 14 ani, au raportat mailul ca spam, ca urmare serviciul prin care se trimitea, a blocat de mai multe ori campaniile

3. Pentru declobare a cerut sa se trimita o campanie foarte clara de informare in care se cerea explicit persoanelor ale caror mailuri au fost colectate in cei 14 ani, sa se aboneze sau dezaboneze, in mod explicit

4. Clientul a evitat sa faca acest lucru, pentru ca nu dorea sa piarda din acele mailuri

5. Totusi a exercitat o presiune zilnica asupra mea, deoarece dorea sa trimite newslettere si contul era blocat, deoarece trebuia facuta acea campanie de constientizare

6. Asa ca am folosit sistemul, si l am configurat sa trimita mailul de constientizare catre toate acele mailuri cu mailul configurat in sistem de catre client

Acum clientul acuza ca nu am cerut permisiunea pentru acel act si cere daune, cu toate ca, acele mailuri nu mai puteau si salvate, avand in vedere modul de colectare si retinere, etc.

Conform legii in vigoare ce se poate intampla si cum as putea (daca se poate) contracara aceasta situatie?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Dezabonare crengum29 crengum29 Buna ziua! Astazi am primit acest e-mail de informare cum ca am fost dezabonata automat: „Buna ziua, Ca urmare a analizei noastre, adresa de email ... (vezi toată discuția)
Spam mihaladan mihaladan apreciez foarte mult informatiile primite de la avocatnet, dar ma deranjeaza ca-mi intra in inbox in loc sa-mi intre in spam. cum pot rezolva, ca avocatnet ... (vezi toată discuția)
Raportare spam/dezabonare irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, In data de 30 iunie a fost a doua oara cand am primit de la Avocatnet e-mail in care am fost anuntata ca am fost dezabonata de la newsletter si ... (vezi toată discuția)