am o situatie ciudata legata de o casa+teren mostenite. am sa incerc sa fiu cat se poate de succint, insa am sa prezint cronologia. este vorba de casa mostenita de la bunici.
pe scurt, este vorba de casa+teren achizitionate initial de bunici, in 1925, suprafata totala fiind 2100mp.
bunicul meu face contract de vanzare-cumparare catre tatal meu, unicul fiu, in 1993.
dupa decesul bunicului, in urma succesiunii, casa+terenul ii revin tatalui meu.
in 2001 tatal meu vinde 1200mp unei firme, insa aici apare problema: in contractul de vanzare catre firma apare ca tatal meu vinde dintr-un total de.... 1900mp (nu inteleg de ce nu 2100...).
astfel, dupa decesul tatalui, eu figurez ca mostenesc (unic fiu) 700mp. am apelat la o firma pentru a face cadastrul, iar dupa ce au venit si au facut masuratori, mi-au spus ca am 900mp (adica fix cat ar fi normal 2100mp-1200mp). problema este aceea ca am o situatie conflictuala: 700mp mosteniti vs 900mp masurati, mult peste ceea ce am inteles de la notari ca ar fi limita acceptata de lege.
ce ma sfatuiti si cum as putea proceda? inteleg ca as putea ajunge la proces cu primaria.
mentionez ca, din fericire, terenul nu a fost nationalizat si n-am avut avreun fel de proces, nu au existat modificari pe parcurs, nu s-a-ntamplat nimic. unica ciudatenie, pe care nu o inteleg (si nici nu mai am pe cine intreba...) este aceea ca tatal meu a semnat in 2001 cum ca vinde 1200mp din 1900mp.