avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie invalid?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie invalid?

Pe data de 24 octombrie am primit o amenda pentru oprirea in locul interzis opririi iar pe procesul verbal scria ca se pot achita 145 de lei in 2 zile lucratoare iar politistul a taiat cifra 2 si a scris 15, lasand interpretabil faptul ca esti vorba de 15 zile lucratoare. Azi 12 noiembrie, a 13-a zi lucratoare am fost sa platesc amenda si mi s-a comunicat ca nu se poate achita 145 ci dublul, caci era vorba de 15 zile calendaristice.Pot face o cerere la judecatorie sa se invalideze procesul verbal sau sa fiu lasat sa platesc doar cei 145 de lei?Mentionez ca organul de politie mi-a comunicat si verbal tot 15 zile lucratoare si am martor care fusese cu mine in masina in momentul intamplarii.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:36, 13 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
INTOTDEAUNA a fost vorba de zile calendaristice, asa cum prevede codul de procedura civila.
Din pacate nu veti avea castig de cauza pe acest aspect. conform preceptului latin: Nemo legem ignorare censetur.
mai astept raspunsuri, eu am intrebat azi mai multe persoane din judecatorie si mi s-a spus ca este posibil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Atunci sa va formuleze ele plangerea. Mai ales ca si termenul de formulare a plangerii ... e depasit.
Conform art. 31 alin 1 din OG2/2001 era de 15 zile, TOT CALENDARISTICE!
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Nu exista sa faceti cerere la judecatorie. Cel mult puteati face o plingere contraventionala, dar sansele sunt mici de cistig, cum deja ati fost informat.
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
latka, utilizator
Termenul pentru depunerea la Judecatorie a unei plangeri contraventionale este tot de 15 zile (calendaristice). Daca depuneti acum plangerea contraventionala ea va fi respinsa fiind depusa tardiv.
Faceti o sesizare scrisa la politie aratand ca datorita greselii agentului de politie X dvs. nu ati putut beneficia de reducerea la jumatate a minimului amenzii . Solicitati restituirea sumei de 145 lei din fondurile personale ale agentului care a intocmit procesul verbal.

Alte discuții în legătură

Prelungire perioada suspendare cu inca 30 zile contravenientu contravenientu Buna dimineata, Am depus in martie 2013 o contestatie a unui proces verbal, fond pierdut. A pel pierdut la data de 22 noiembrie. Hotararea s-a comunicat ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie amenda circulatie rutiera denis30 denis30 Am o mare rugaminte pt cine ma poate ajuta intr-o problema in care sincer nu mai stiu cum sa mai fac sau sa procedez, pe scurt ;Sunt din Iasi si-n data de ... (vezi toată discuția)
15 zile calendaristice s-au 15 zile lucratoare? Pantii Pantii Am primit o amenda de circulatie,iar cele 2 zile lucratoare erau taiate si trecute 15.,Bazanduma pe faptul ca am, timp sa o platesc in cele 15 zile lucratoare ... (vezi toată discuția)