Pe data de 24 octombrie am primit o amenda pentru oprirea in locul interzis opririi iar pe procesul verbal scria ca se pot achita 145 de lei in 2 zile lucratoare iar politistul a taiat cifra 2 si a scris 15, lasand interpretabil faptul ca esti vorba de 15 zile lucratoare. Azi 12 noiembrie, a 13-a zi lucratoare am fost sa platesc amenda si mi s-a comunicat ca nu se poate achita 145 ci dublul, caci era vorba de 15 zile calendaristice.Pot face o cerere la judecatorie sa se invalideze procesul verbal sau sa fiu lasat sa platesc doar cei 145 de lei?Mentionez ca organul de politie mi-a comunicat si verbal tot 15 zile lucratoare si am martor care fusese cu mine in masina in momentul intamplarii.
Buna ziua,
INTOTDEAUNA a fost vorba de zile calendaristice, asa cum prevede codul de procedura civila.
Din pacate nu veti avea castig de cauza pe acest aspect. conform preceptului latin: Nemo legem ignorare censetur.
Buna seara,
Atunci sa va formuleze ele plangerea. Mai ales ca si termenul de formulare a plangerii ... e depasit.
Conform art. 31 alin 1 din OG2/2001 era de 15 zile, TOT CALENDARISTICE!
Nu exista sa faceti cerere la judecatorie. Cel mult puteati face o plingere contraventionala, dar sansele sunt mici de cistig, cum deja ati fost informat.
Termenul pentru depunerea la Judecatorie a unei plangeri contraventionale este tot de 15 zile (calendaristice). Daca depuneti acum plangerea contraventionala ea va fi respinsa fiind depusa tardiv.
Faceti o sesizare scrisa la politie aratand ca datorita greselii agentului de politie X dvs. nu ati putut beneficia de reducerea la jumatate a minimului amenzii . Solicitati restituirea sumei de 145 lei din fondurile personale ale agentului care a intocmit procesul verbal.