avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Carmina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Carmina

Buna ziua...am si eu o întrebare daca se poate.Am nascut pe data de 28 decembrie 2016,anul acesta copilul face 2 ani,eu cand trebuie sa merg la servici?pe 28 noiembrie 2018 sau pe 28 decembrie 2018.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:40, 15 Noiembrie 2018
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni. In speta, pe 29 noiembrie 2018.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani. In speta, pe 29 decembrie 2018.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc mult
Ce conditi ar trebui sa indeplineasca taral? (El nu lucreaza)
Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.
......
Va deranjez din noi...adica daca tatal nu lucreaza eu incep activitatea pe 28 decembrie?

Alte discuții în legătură

Buna ziua Marcela ionut Marcela ionut Care ar fi data reintoarcerii la munca, copilul implinind 2 ani pe 9 oct 2018 ,excluzand stimulentul de insertie, multumesc (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Andaluzia89 Andaluzia89 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu data obligatorie de a ma intoarce la locul de munca pt a beneficia de stimulent. Situatia sta in ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ma intorc la serviciu vilceanuroxana vilceanuroxana Buna ziua Am si eu o intrebare sunt in concediu de crestere copil acesta sa nascut pe 4 aprilie 2015 iar acum sunt gravida si trebuie sa nasc pe 7 iunie 2017 ... (vezi toată discuția)