avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplată pensie alimentară și neîndeplinirea îndatoririlor părintești. Ce pot face pentru custodia deplină?

Divortul s-a pronuntat in februarie 2015, iar instanta a decis prin hotarare definitiva si irevocabila domiciliul copilului la mine (mama), cresterea si educarea copilului in comun, iar tatal a fost obligat la plata pensiei alimentare+ cheltuieli de judecata. In tot acest timp, tatal nu a platit niciun leu, nu a cautat copilul, nu s-a interesat absolut deloc de cel mic. Eu vreau sa ma stabilesc in strainatate si sa imi iau copilul cu mine. Ce pot face pentru a avea custodia deplina??? Nu pot depinde de un om pe care nu-L intereseaza copilul lui, pana cel mic face 18 ani : (
P.S: fostul sot nu s-a prezentat nici la divort, fiind eu obligata de instanta sa ii platesc avocat din oficiu.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai...si avocatul dvs. nu a profitat ca sa obtina custodie exclusiva?
Pentru avocat sunt foarte oportune aceste situatii pentru a obtine custodia exclusiva.
Nu ati mai fi fost in aceasta situatie astazi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Ma indoiesc ca veti reusi ,,CUSTODIE DEPLINA" adica sa exercitati doar dumneavoastra autoritatea parinteasca.
Solicitati in instanta pronuntarea unei sentinta care sa suplineasca acordul tatalui atat pentru emiterea pasaportului cat si pentru iesirea din tara.
Daca e graba mare atunci solicitati, dupa ce formulati acea cerere, si prin ordonanta presedintiala.
Ar avea sanse si acum desi a ratat ocazia atunci in trecut.
Se obtine greu custodia exclusiva dar cu argumente temeinice si probe certe se ajunge la asa ceva.
Poate deschide si procesele pe care le-ati indicat si pot fi de ajutor si chiar obligatorii ca sa isi creeze o structura buna pentru procesul principal si pentru a putea sa si finalizeze.
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Aveati posibilitateacsa sa -l executati silit sau sa formulati plangere penala.E greu de crezut ca o sa obtineti custodia exvlusiva sau ca actiunea se va judeca cu viteza pe care o doriti,sfatul cu ordonanta presedentiala este de urmat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum in realitate nu exercitati autoritatea parinteasca in comun si nici nu poate fi obligat in acest sens, as incerca sa obtin in instanta ca si hotarararea sa reflecte situatia de fapt. Daca nu va grabiti, cereti in instanta sa exercitati singura autoritatea parinteasca.
In ce priveste pensia, executati-l silit, banii sunt pt copil si ar trebui sa luptati pt dreptul sau, tineti cont ca intervine prescriptia pt sume restante care au implinit 3 ani de la data scadenta.


Alte discuții în legătură

As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)
Lipsa acord iesire din tara minori Mariasofia321 Mariasofia321 Cum pot pleca cu copii din tară daca in urma divortului prin notar avem custodie comuna si tatăl nu vrea să semneze pt iesirea copiilor din tară ,mentionez ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor- suplinire acord tata alexandrabichito1989 alexandrabichito1989 Buna seara as vrea sa ma ajutati.sunt divortata din 2012 copilul mia fost incredintat mie dar custodia este comuna .eu locuiesc in spania cu copilul de 4 ani ... (vezi toată discuția)