Buna ziua. Ma aflu intr-o mare dilema in legatura cu un dosar penal. Sunt in calitate de persoana vatamata intr-un dosar penal de inselaciune. Pe scurt, in luna aprilie 2018 am dat o suma de bani unei persoane pt a-mi achizitiona si transporta un autoturism din Germania. In acest sens am facut un contract de mandat de mana.Acea persoana s-a facut nevazuta,motivandu-mi ca banii i-au fost furati in Ungaria cand se ducea sa-mi ia masina. Am depus o plangere la Parchet, iar dupa vreo doua luni, vazand ca nu se intampla nimic, la indemnul unei persoane cu cunostinte juridice, am mai depus o plangere cu acelasi continut la sectia de politie unde am domiciliul. Plangerea de la Parchet a ajuns la o alta sectie de politie, avand un nr de inregistrare mai mic. Am fost chemat pt declaratii la ambele sectii,iar politistul de la sectia la care a juns plangerea de la Parchet mi-a luat o declaratie f. sumara invocand faptul ca exista un contract incheiat intre parti si este de natura civila. Politistul de la sectia de domiciliu si-a luat munca in serios si a facut mai multe demersuri pt a demonstra ca paratul a vaut intentie de la inceput sa ma insele. In acest sens i-am oferit suficiente detalii,zic eu, pt a demonstra acest lucru. Intre timp, la plangerea depusa la Parchet, am primit clasarea cauzei, lucru la care ma asteptam!
Intrebare: Ce se va intampla cu celalalt dosar si ce ar trebui sa fac eu?
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!