Buna ziua!
Ceva nu se leaga in expunerea dvs. V-ati prezentat la termenele avute pana acum in instanta? Pe usa instantei este afisata lista cu completul si componenta completului care judeca dosarele respective. Asa ati fi aflat sigur cine va judeca dosarele.
Sa revenim la proceduri, aici e cam neclar.
a). aveti o Decizie civila emisa de Tribunal cu nr. 1
b). Decizia civila nr. 1 a fost data definitiva ( in baza Deciziei nr. 52/2018 a ICCJ contestata de C.C.R. ? , ramane de vazut) , ca urmare dvs. ati facut "Contestatie in anulare - apel"
c). "Contestatie in anulare - apel" are nr. 2
Contestatia in anulare suporta aceleasi cai de atac ca si hotararea initiala. Cu alte cuvinte, daca Decizia Civila nr. 1 data in apel este definitiva, atunci contestatia poarta denumirea de "Contestatie in anulare - apel" si este tot definitiva.
Ceea ce nu inteleg este cum ati declarat apel impotriva "Contestatie in anulare - apel" ? Daca ati facut asa, consider ca apelul la contestatie este inadmisibil deoarece o alta cale de atac a apelului la un apel nu este prevazuta de lege.
Mi-e greu sa exprim un punct de vedere fara sa am in fata vreun document. Trebuie sa stapaniti termenii juridici, iar exprimarea sa fie intocmai.
Revenind la intrebarea cu judecatorul. Explicati-mi de ce in apel vorbiti de un singur judecator? Completul de apel este format din 2 judecatori si un grefier.
- presedinte X
- judecator Y
- grefier Z
Cititi Decizia civila nr. 1 si spuneti: aveti pe X , Y, Z?
Cititi "Contestatie in anulare - apel" si spuneti: aveti pe X sau numai pe Y, pe Z?
In functie de raspuns vor fi incidente respectivele dispozitii din Codul de proc. civ si Regulamentul de Ordine Interioara al Instantelor privind incidentele procedurale.
O alta chestiune este sa analizati daca actiunea initiala de revendicare a fost evaluabila in bani, cu taxa de timbru calculata la valoarea pretentiilor sau nu. Banuiesc ca actiunea a fost judecata pe codul civil actual, nu cel vechi. Apoi in ce data s-a pronuntat apelul prin care s-a dat Decizia civila nr. 1? A fost inainte sau dupa 20 iulie 2017?
Art 27 Cod pr. civ a fost declarat neconstitutional.
Hotararile date in apel, privind cererile evaluabile in bani valoare, sub 1.000.000 lei au devenit atacabile cu recurs prin deciziile repetate ale Curtii Constitutionale. Cititi deciziile pentru mai multe detalii.
[ link extern ]
DECIZIA nr.874 din 18 decembrie 2018
referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.27 din Codul
de procedură civilă, în interpretarea dată prin Decizia nr.52 din 18 iunie 2018,
pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul pentru
dezlegarea unor chestiuni de drept, a prevederilor art.XVIII alin.(2) din
Legea nr.2/2013 privind unele măsuri pentru degrevarea instanţelor
judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii
nr.134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu referire la sintagma
„precum şi în alte cereri evaluabile în bani în valoare de până la 1.000.000 lei
inclusiv”, precum şi a prevederilor art.521 alin.(3) din Codul de procedură
civilă