avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt căsătorită de un an și am o convenție ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt căsătorită de un an și am o convenție matrimonială de separare de bunuri. Se poate anula/revoca, iar apartamentul dobândit pe numele meu să devină bun comun?

Buna ziua
Sunt casatorita de 1 an si am o conventie matrimoniala de separare de bunuri .
Se poate anula /revoca?
Si apartamentul dobandit pe numele meu poate da devina bun comun?
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:09, 11 Decembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate anula, puteti insa sa va schimbati regimul matrimonial in cel al comunitatii conventionale si sa includeti acel bun in comunitate, asa devine bun comun.
cugetati bine inainte.
Chiar daca a fost bunul meu ,pot sa il includ?
Multumesc
Si la o eventuala executare silita ,se va executa doar jumatatea mea?Nu si a lui?
Da, puteti face si asta, insa ca sa vedeti efectele in caz de divort,ele depind de motivarea acestei actiuni.
Adica ?Ca nu prea inteleg
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca ati intelege si noi v-am putea ajuta in mod util, daca ati spune povestea pe larg.

Alte discuții în legătură

Speţă- autentificare convenție matrimonială CristinaPetrescu CristinaPetrescu In august 2006, X si Y se casatoresc. In ianuarie 2012, cei doi soti doresc sa incheie o conventie matrimoniala prin care apartamentul cu 4 camere-bun propriu ... (vezi toată discuția)
Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)
Donatie Stanciut Stanciut Daca am primit donatie un apartament o pot trece si pe sotie pe contract? Sau sa fac contract nou? (vezi toată discuția)