avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Înșelăciune revelion: am trimis un avans de 1300 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Înșelăciune revelion: am trimis un avans de 1300 lei pentru închirierea unei cabane, iar acum persoana nu mai poate fi contactată. Care e soluția cea mai bună pentru a recupera banii?

Salutare!
In urma cu 5 zile, impreuna cu un prieten, am gasit pe olx o cabana pentru revelion in zona Brasov. Dupa ce am discutat cu persoana respectiva la telefon am decis sa inchiriem, astfel am trimis un avans de 1300 lei prin transfer bancar. Incercam de 3 zile sa dam de persoana respectiva, insa telefonul nu suna, pe whatsapp nu raspunde si anuntul este sters. Mentionez ca am numele si contul persoanei unde am trimis banii si dovada de plata. Mai mult ca sigur am luat teapa. Va rog sa imi dati un sfat. Care e solutia cea mai buna pentru a recupera banii? Plangere penala?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: B11anca , utilizator 10:12, 23 Decembrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Momentan, eu zic sa incercati in continuare sa il contactati, poate o sa va raspunda pana la urma. Anuntul e normal sa fie sters daca spuneti ca ati inchiriat dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu raspunde, veti fi constrans sa luati legatura cu un avocat pentru a formula fie plangere penala, fie somatie, fie actiune in instanta civila.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O plângere penală ar fi utila daca stiti sigur ca ati fost înșelat.
Multumesc de raspunsuri.
Mai mult ca sigur e teapa.
Maine merg sa fac plangere penala.
Ma puteti ajuta va rog cu sfaturi/detalii despre care ar trebui sa tin cont cand fac plangerea?
Sa aveti si probele la dvs.

Alte discuții în legătură

Sunt minora (15ani) si as dori sa depun o plangere, dar fara ca parintii mei sa afle. Larissa__ Larissa__ Recent am fost agresata sexual de catre un baiat de 19 ani. Acesta imi facea avasnuri de ceva timp pe care le refuzam. Fiind in acelasi grup de prieteni ... (vezi toată discuția)
Plangere Crap Crap Daca am facut o plângere la politie prin telefon ma mai cheama la sectie (vezi toată discuția)
Procedura Vulturudac Vulturudac e normal cand te duci sa depui plangere penala la diicot sa te trimita pe tine dupa probe si sa nu ti primeasca plangerea? (vezi toată discuția)