avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot beneficia si de concediu medical platit si de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot beneficia si de concediu medical platit si de plata pensiei pentru limita de varsta?

M-am pensionat pentru limita de varsta conform art.58 din legea 263/2010
Art. 58 -
“Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare în condiții de handicap preexistent calității de asigurat beneficiază de reducerea vârstelor standard de pensionare prevăzute în anexa nr. 5, în funcție de gradul de handicap, după cum urmează:
b) cu 10 ani, în situația asiguraților cu handicap accentuat, dacă au realizat, în condițiile handicapului preexistent calității de asigurat, cel puțin două treimi din stagiul complet de cotizare;
Cand am depus dosarul de pensionare, respectiv in luna octombrie 2018 , ma aflam deja operata pe cord deschis si in concediu medical.In data de 15.12.2018 , am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta , iar doctorul m-a anuntat ca pericardul meu este inflamat, acumuleaza lichid si ca va trebui sa mai stau in concediu medical deoarece starea mea nu este buna.Nu stiu daca trebuie sa prezint decizia de pensie la serviciu pentruincetarea contractului de munca( cf art 56 din codul muncii, contractul inceteaza la comunicarea decizie de pensie de catre casa de pensii, insa daca eu ma aflu in concediu medical, cum se procedeaza? Nu cumvaar trebui , logic , sa primesc si pensie si concediu medical ?( CONTRACTUL FIIND IN PREZENT SUSPENDAT IN REVISAL ) ..Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Pensionescu Pensionescu Buna ziua ! Va rog frumos sa ma lamuriti in legatura cu intocmirea dosarului de pensionare de invaliditate. Situatia este urmatoarea; Lucrez la o fabrica de ... (vezi toată discuția)
Pensionare 234 234 sunt nascuta in 12.02.1959 sex f am vechime in munca 31 ani si 9 luni am grad de handicap II-scleroza multipla stie cineva daca ar fi sa ma pensionez as ... (vezi toată discuția)
Pensionare persoana cu handicap marinica71 marinica71 la ce varsta poate iesi la pensie o persoana cu handicap?e vorba de o femeie de 52 ani cu surditate profunda ,cu vechime in campul muncii. (vezi toată discuția)